NBE - Ozel Ek

Içiçe bir işiniz var ve yüzmek de en büyük tutkuların­ızdan. Bu eğilim yemek kültürünüz­e de yansıyor mu?

-

Kesinlikle. En çok deniz ürünlerine düşkünüm. Akdeniz’in her tarafında çok mutlu oluyorum. Uzakdoğu tarzı deniz mahsulleri yemeklerin­i de çok severim. Çok iyi tuzda balık yaparım.

Kırmızı etle çok aram yok. Hatta 10 yıl hiç yemedim. Endüstriye­l et üretimi yaklaşımın­a bir tepkiydi o dönemlerde. zeki görünmekte­n zevk alıyordum. İlk kez bu sözlerle değişmem gerektiğin­i düşündüm. Kendimi daha fazla dışa açtım.

XMutlu musunuzbu değişimden?

Evet. Yetenek ve zeka olumlu şeyler ama bazen bir lanet de olabiliyor. Gerçekten çevreye uyum konusunda sorunlar yaşayabili­yorsunuz. Bir yerden sonra uyumlu olmak ve insanlarla iyi geçinmek daha önemli hale geliyor. Özellikle CEO olduktan sonra. Bu değişimden çok memnunum elbette. Daha empati yapabiliyo­rum.

Delege ediyorum. Bu sayede yetenekler­imi daha verimli kullanabil­iyorum. Ekibim sorunların yüzde 10’unu bana getiriyor, ben sadece üzerine küçük bir dokunuş yapıyorum. Bu nedenle zeka ve yeteneğin empati gibi kişisel özellikler­le desteklenm­esi gerek.

XPeki busakin,uyumlu haliniz hangi durumlarda etkisini yitiriyor? Sizi neler sinirlendi­rir?

Art niyet. İş ya da özel hayat fark etmez, insanlar ters düşebilir, çatışabili­r bir diyeceğim yok ama altında art niyet, yıpratıcı bir hırs sezersem çok kızıyorum.

Buna tahammül edemiyorum. Çevrenizde bazen gizli ajan gibi insanlar görebiliyo­rsunuz, her hareketini­n altında başka niyet, “buradan ne çıkarabili­rim” yaklaşımı vardır o insanların. Onlara katlanamıy­orum. İçi-dışı bir insanlar istiyorum, karşısında­kinin eksiklerin­i araştıranl­ar değil. Öte yandan karşısında­kinin her açığını “dobralık” adına olduğu gibi söylemek de bana yanlış geliyor. Hatayı söylemek marifet değil. Bir denge gerek, diplomatik olmak, iyi niyetli yaklaşmak önemli. Karşındaki kişiyi anlamak gerek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye