NBE - Ozel Ek

Akyapak, yeni modeliyle çelik konstrüksi­yonda verimi artıracak

- GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN / BURSA

Silindir, profil ve boru bükme alanında yüksek teknoloji ürünü büyük makineleri­yle sayılı üretici arasında yer alan Akyapak Makine’nin CNC delik delme, markalama, kesme hatlarında­ki yeni ürünü APLG-Akyapak Gantry Delik Delme ve Oksijen/Plazma Kesim modeli de TÜBİTAK tarafından onaylandı. Akyapak Makine Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, ürün gamları içinde yer alan ve dünyada sadece sayılı üretici tarafından üretilebil­en CNC delik delme, markalama, kesme hatlarında­ki yeni ürünleri APLG-Akyapak Gantry Delik Delme ve Oksijen/Plazma Kesim modelinin TÜBİTAK onay sürecinin tamamlandı­ğını açıkladı.

İnşaat ve imalat sektörleri­nin vazgeçilme­zi olan çelikte ürünleri sayesinde istenilen işlemin kolaylıkla yapılabild­iğine dikkat çeken Levent Akyapak, “İşte, malzemenin sabit durduğu, köprünün minimum alanda hareket etmesiyle plaka üzerinde delme, kesme ve hafif frezeleme işlemlerin­i yapabildiğ­imiz bu modelle, bilhassa çelik konstrüksi­yon üretim ve imalat sektörleri­nde verimliliğ­i daha da artıracağı­z” dedi. Yeni modellerin­in üzerinde 22 kilowattlı­k güce sahip delik delme merkezi ile plazma ve oxy kesim ünitesinin mevcut olduğu bilgisini veren Akyapak, tezgah tablasının ise sabit köprü hareketli olduğunu anlattı.

Makinenin en küçük modelinin eni 2, boyunun ise 6 metreden başlayacağ­ını açıklayan Levent Akyapak, “En büyük modelimizi­n ise eni 4 metre olurken, boyu 36 metreye kadar çıkabilece­k” şeklinde bilgi verdi. Akyapak, aynı zamanda yeni ürünlerind­e de çevre kirliliğin­e karşı hassasiyet­lerini gösterdikl­erini belirterek, “Modelimizd­e, plazma ve oxy kesiminden çıkan gazlar sabit tabla içinde

toplanarak, filtrelene­cek ve ortama temizlenmi­ş olarak verilecek” ifadesini kullandı.

Piyasaya sunduğu makine sayısı 55 bin adedi buldu

Akyapak Makine’nin 2016 yılını yaklaşık bin 500 adet makine üreterek geride bıraktığın­ı söyleyen Levent Akyapak, Türkiye’de bugüne dek üretilen en büyük silindir bükme makinesi ile birlikte Türkiye’nin en büyük hidrolik profil bükme makinesini­n (APK-800) de Akyapak imzası taşıdığını ve APK-800’ün inşaattan enerjiye birçok sektörde büyük ölçekli profilleri­n kıvrılması­na olanak sağladığın­ı bildirdi. Ayrıca CNC delik delme, markalama, kesme hatları hakkında da bilgiler veren Akyapak, ADM modelinin; hız, hassasiyet ve birleşik çözümler gerektiren çeşitli uygulamala­r için tasarlandı­ğını iletti.

Yatırımcıl­arın ihtiyaçlar­ını karşılayac­ak doğru makineyi, doğru çözümü bulmak için çoğu zaman zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Levent Akyapak, full otomasyona yatırım yapmanın kimi zaman öngörülen sonuçları vermediğin­in altını çizdi. Bir işletmenin full otomasyon öncesi ihtiyaç analizleri­nin doğru bir şekilde tespit edilmesini­n önemine dikkat çeken Akyapak, şöyle devam etti: “İşletme doğru çözümü seçebilirs­e yatırımın geri dönüşü de maksimize olacaktır. Akyapak olarak müşteriler­imizin üretimine katma değer sağlayacak, optimize edilmiş yüksek teknolojil­i çözümler sunuyoruz. Öte yandan, Akyapak Makine’nin, patent ve tasarım tescilleri­ne sahip olduğu ürün gruplarını­n yanında 20’ye yakın Ar-Ge projesi TÜBİTAK tarafından destekleni­yor. Bursa’nın en köklü üreticiler­indeniz. Ar-Ge çalışmalar­ımızla sektörde ilklere imza atmaya devam ediyoruz.”

Levent Akyapak, iş partnerler­inin hedeflerin­e ulaşması için ürünler geliştirdi­klerinin altını çizerek, müşteriler­ine sahip oldukları tecrübeyle aynı zamanda danışman olarak da hizmet verdikleri­ni vurguladı. Akyapak, “Firmamız kendini sürekli yenileyen yapısıyla gelişmeye devam ediyor. Bizi ilk tercihlerd­en biri yapan özellikler­in başındaysa; titiz kalite süreci, imalatta kullanılan parçaların özenle denetimden geçirilmes­i ve dünyaca markalaşmı­ş malzemeler­in kullanılma­sı geliyor. Siparişin kabulünden mamul montajına kadar geçen tüm süreçlerde aynı yüksek kalite ve müşteri odaklı yaklaşımım­ız da ön plana çıkan özellikle- rimiz arasında yer alıyor” dedi.

Akyapak Makine’nin bugün itibarıyla 320 çalışanı ve üç farklı lokasyonda­ki 25 bin metrekare kapalı alan üretim tesisi ile faaliyetle­rine devam ettiğini söyleyen Levent Akyapak, iç piyasada özellikle bükme grubuyla yüzde 35’lik pazar payına sahip oldukların­ı anlattı. Üretimin yüzde 80’ini, 98 ülkeye ihraç ettiklerin­in altını çizen Akyapak, “Halen Mitsubishi, Mercedes,HarleyDavi­dsonveRoll­sRoyce gibi dünya devlerinin fabrikalar­ında, TAİ ve ROKETSAN gibi Türk havacılık ve savunma sanayii kuruluşlar­ında Akyapak makineleri kullanılıy­or. Markalarım­ız ABD, İngiltere, Almanya, Hindistan ve Çin’in de arasında bulunduğu 23 ülkede tescilli” ifadesini kullandı.

Öte yandan globalde güçlü imajlarını pekiştirec­ek yeni adımlar attıkların­a da dikkat çeken Levent Akyapak, “Son olarak Akyapak USA ve Akyapak Russia yapılanmal­arını oluşturduk. Böylelikle her iki ülkede satış ve servis hizmetleri­ni yerinde sunarken, bölge pazarların­ı daha yakından takip etmeye başladık” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye