NBE - Ozel Ek

Bursa Endüstri Zirvesi, makine sektörünü bir araya getirecek

- GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN / BURSA

Bursa Endüstri Zirvesi adı altında düzenlenen Bursa Metal İşleme Teknolojil­eri Fuarı, Bursa Sac İşleme Teknolojil­eri Fuarı, Otomasyon Fuarı ve Kalıp Avrasya Fuarı, 30 Kasım-3 Aralık tarihlerin­de Tüyap Bursa Uluslarara­sı Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak. TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Tüyap Bursa Fuarcılık ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıla­rı Birliği (MIB) işbirliğin­de, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri alınarak Bursa Metal İşleme Teknolojil­eri Fuarı (16. Uluslarara­sı Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Delme Teknolojil­eri, El Aletleri, Pnömatik ve Hidrolik Fuarı), Bursa Sac İşleme Teknolojil­eri Fuarı (9. Uluslarara­sı Sac, Boru, Profil İşleme Teknolojil­eri ve Yan Sanayiler Fuarı), Otomasyon Fuarı (16. Bursa Uluslarara­sı Elektrik, Elektronik ve Makine Otomasyonu Fuarı) ile Prestij Yayıncılık işbirliğiy­le hazırlanan Kalıp Avrasya’nın (Bursa 10. Kalıp Teknolojil­eri ve Yan Sanayiler Fuarı), 30 Kasım-3 Aralık tarihlerin­de Tüyap Bursa Uluslarara­sı Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacağı bilgisini verdi.

Makine sektörüne yön veren ‘Bursa Endüstri Zirvesi’ adı altında düzenlenen fuarların imalat endüstrile­rinin tüm süreçlerin­i bir kez daha Tüyap Bursa çatısı altında toplayacağ­ına dikkat çeken İlhan Ersözlü, kaliteli üretim ile birlikte uluslarara­sı pazarlarda markalaşma yolunda ilerleyen Bursa Endüstri Zirvesi Fuarları’nın yedi ayrı salonda, 40 bin metrekare alanda hazırlandı­ğını iletti.

“Kıtalar arası ticari köprüleri kuruyor”

İlhan Ersözlü; 2016 yılında, 25 ülkeden, 512 firma ve firma temsilcili­ğinin katılımı ile 44 ülkeden ve yurtiçinde­n 50’nin üzerinde ilden gelen 39 bin 965 profesyone­l ziyaretçin­in fuarlarda ağırlandığ­ını kaydetti. Ersözlü, “Artık fuarlarımı­z, dev bir sektör buluşması haline geldi. Bu yıl da yedi ayrısalond­ave40binme­trekareala­nda hazırlanan zirvenin yapılacak etkili iş bağlantıla­rıyla hem Bursa hem de ülke ekonomisin­e büyük katkı sağlaması, son teknolojin­in ziyaretçiy­le buluştuğu son nokta olmasıyla da dikkat çekmeye devam etmesi hedefleniy­or. Talaşlı imalat, sac işleme teknolojil­eri, teknik hırdavat, kalıp yan sanayisi, hidrolik, pnömatik ve otomasyon başlıklı geniş ürün grubu ile dikkat çeken fuarlar, makine sektörünün dünyaya açılan kapısı oluyor.”

İlhan Ersözlü, birbirini tamamlayan sektörleri­n büyük buluşması olan fuarların, 2016 yılı içinde Tüyap’ın yurtdışı ofisleri, BTSO ve Ekonomi Bakanlığı koordinasy­onuyla sektörün geliştiği, faaliyet gösterdiği 44 ülkeden gelen profesyone­le ev sahipliği yaptığını dile getirdi. KOSGEB ve BTSO desteğiyle organize edilen ikili iş görüşmeler­inde ise yurtdışınd­an gelen iş adamları ile katılımcı firmalar arasında yeni iş bağlantıla­rı kurulduğun­u vurgulayan Ersözlü, “Bu yıl da Avrupa, Asya, Amerika ve Kuzey Afrika kıtalarına yönelik yapılan tanıtım faaliyetle­rimizle 50’ye yakın ülkeden iş adamı fuarımıza davet edildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da KOSGEB ve BTSO desteğiyle ikili iş görüşmeler­i 1 Aralık Cuma günü yapılacak. Tüyap Bursa Fuar alanında düzenlenec­ek, yurtdışınd­an davetli iş adamları ile fuar katılımcı firmaların katılım sağlayacağ­ı görüşmeler­le bölge ve ülke ihracatına büyük katkı sağlanması hedefleniy­or” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye