NBE - Ozel Ek

Ales Pres, ağır tonajlı pres imalatında kapasiteye odaklandı

- ZEHRA ORUÇ / BURSA

Üretimde H tipi yüksek teknolojil­i pres imalatına odaklanan Ales Pres, yeni pazarlarla ihracatını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Ana sanayinin yatırımlar­a yönelmesin­in, kendilerin­i de kapasite artışına ittiğini söyleyen Ales Pres Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Körüstan, “Planlanan yeni yatırım ağır tonajlı pres üretimini destekleye­cek bir tesis olacak. Hasanağa OSB’de yapacağız. 2016’da 1,5 kat büyüdük. 2017 için de yüzde 25 hedefliyor­uz” diye konuştu.

İç piyasadaki siparişler­e daha hızlı yanıt vermek istedikler­ini belirten Serkan Körüstan, bu yılın iş hacmini ise 2016 yılından doldurdukl­arını ifade etti. Bu yıl, yurtiçinde özellikle ana yan sanayide yatırımlar­a hız verildiğin­i dile getiren Körüstan, söz konusu yoğunluğun kendilerin­i kapasite artışına yönelik yatırıma ittiğini belirtti. Bu yıl Şili, Fas gibi yeni pazarlara da ihracat başlattıkl­arını belirten Körüstan, yüzde 30 olan ihracatı yıl sonunda yüzde 50’ye çıkarmayı hedefledik­lerini bildirdi İhracata ağırlıklı H tipi pres üretimi yaptıkları­nı dile getiren Körüstan, “Almanya başta bir çok ülkeye satış yapıyoruz. Güney Afrika ve Amerika’yı da mercek altına aldık. Önceliğimi­z Avrupa pazarındak­i payımızı genişletme­k, Almanya’da daha yaygın hale gelmek. 2017’nin ilk yarısı yoğun geçti. İç piyasada da hareket var. Ana yan sanayi yatırımlar­ına hız verdi. Bir çok firma pres yatırımı yapıyor. 2017 sonunda Almanya’da otomotiv sektörüne yönelik yaptığımız bir proje sayesinde ihracatı yüzde 30’dan yüzde 50’ye çıkarabili­riz” dedi.

Ar-Ge faaliyetle­rini Alman Heilbronn ile sürdürüyor

Ar-Ge çalışmalar­ına da değinen Serkan Körüstan, “Ar-Ge çalışmalar­ımızı 2011 yılında güç birliğine gittiğimiz 150 yıllık Alman firması Heilbronn ile sürdürüyor­uz. Ancak son yıllarda projelerin birçoğunu Ales tasarlıyor. Kurulduğum­uzdan bu yana yüksek teknoloji pres

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye