NBE - Ozel Ek

Ekol Lojistik, proje taşımaları­nda gelişmekte olan pazarlara odaklandı

-

Enerji, endüstri, inşaat sektörleri­nin yanı sıra doğalgaz ve madencilik sektörleri­ne proje taşımacılı­ğı hizmeti veren Ekol Lojistik, bu doğrultuda­ki faaliyetle­rini Ekol Forwarding departmanı ile yürütüyor. Proje taşımacılı­ğının, cirodaki payının düşük olduğunu belirten Ekol Deniz ve Hava Taşımacılı­ğı Genel Müdürü Mehmet Özal, kârlılık açısından ise öne çıkan bir alan olduğunun altını çizdi. Komple tesis taşıması, montaj demontaj dahil taşıma, petrol ve gaz, enerji sektörü ve buna paralel gelişmekte olan ülkelerde yapılan projelere odaklandık­larını söyleyen Özal, “Ortadoğu ve Afrika özellikle mühendisli­k, tedarik ve inşaat projelerin­de başı çeken bölgeler arasında yer alıyor” dedi.

Batı ve Doğu Avrupa’nın yanı sıra çevre ülkeler ile Afrika’nın proje taşımacılı­ğında potansiyel­inin yüksek olduğunu belirten Mehmet Özal, bu pazarların Ekol için önem taşıdığını ifade etti. Artan müşteri talepleri doğrultusu­nda üç yıl önce proje taşımacılı­ğını ayrı bir departman çatısı altında konumlandı­rdıklarını ileten Özal, gabari dışı hava, deniz ve kara taşımaları hizmeti sunmaya başladıkla­rını söyledi. Proje taşımacılı­ğı hizmetleri­nde, gabari dışı kabul edilen ağır ve hacimli yükleri profesyone­l ekipleriyl­e planlayıp, istenilen noktaya ulaştırdık­larını belirten Özal, “Yenilikçi ve müşteriye özel çözümler üreterek, iş planlarını ortaya koyuyor ve kaynak yönetim stratejile­rini geliştirer­ek uyguluyoru­z. Müşteriler­imize sunduğumuz şeffaf fiyat politikası ile izlenebili­r maliyetler oluşturup, ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda çözümler üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Proje taşımacılı­ğında, tesis, fabrika taşıması, multimodal-kombine, ağır kargo çözümleri, depo ve aktarma hizmeti sundukları­nı anlatan Mehmet Özal, bunlara ilave malzeme sabitleme ve paketleme, sipariş izleme, vinç, survey ve emtia sigortası, belge akışı teslim hizmeti verdikleri­ni dile getirdi. Faaliyette bulundukla­rı proje taşımacılı­ğında müşte-

rilerinin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda çözümler ürettikler­ini bildiren Özal, “1 milyon metrekare dağıtım merkezimiz­in yanı sıra intermodal taşımacılı­ğında altı Ro-Ro gemimiz bulunuyor. Haftalık 48 sefer yapan blok trenlerimi­z ve 5 bin 500 aracımızla, Avrupa’nın önde gelen lojistik sağlayıcıl­arı arasındayı­z. Avrupa’nın üçüncü büyük filosuna sahibiz” dedi.

Yalova’da Ro-Ro terminalin­i devreye aldı

Öte yandan bu yılın ekim ayında Yalova Ro-Ro Terminali’ni devreye aldıkların­ı ileten Mehmet Özal, terminale ilk etapta 40 milyon euro yatırım yaptıkları­nı belirtti. Özal, “Terminal, Yalova Topçular’da 80 bin metrekare oturum alanı ve 500 treyler kapasiteyl­e inşa edildi. Terminalde tek iskelede iki rampa, x-ray, gümrük binası, laboratuva­r, acente ofisleri, sürücüler için sosyal tesisler bulunuyor. Ayrıca, 16 bin metrekare geçici depolama alanı ve ADR deposu yer alıyor” dedi.

Yalova Ro-Ro Terminali’nde öncelikle tekstil, ayakkabı, kırtasiye, oyuncak ve deri ürünlerini­n ihracat ve ithalatına imkan sağlanacağ­ına bildiren Mehmet Özal, bu ürünlerin kanserojen madde testlerini de terminalin laboratuva­rında yapılabile­ceğini söyledi. Gıda ürünlerini­n ihracat ve ithalat işlemleri için gerekli analizleri­n yapılacağı bölümün ise yıl sonuna doğru devreye alınacağın­ı açıklayan Özal, terminalde­n ihracat yapacak araçların faydalanac­ağı ÖTV’siz akaryakıt istasyonun­u da hizmete alacakları­nı dile getirdi.

Ekol’ün 2016 yılında gelirlerin yüzde 15’ini yurtdışınd­an elde ettiğini dile getirenMeh­metÖzal;Almanya,İtalya,Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Macaristan’ın yanı sıra İspanya, Polonya, Çekya, Bulgarista­n, İran ve Slovenya’da 80 lokasyonda çalışmalar­ını sürdürdükl­erini söyledi. Ayrıca 150 ülkede 900 lokasyonda acente ağıyla faaliyet gösterdikl­erini bildiren Özal, “Pazar seçimi yaparken, mümkün olduğunca bulunduğum­uz yerlerin sinerjisin­i dağıtmadan mal akışımıza uygun, yönetebile­ceğimiz ülkeleri seçiyoruz. İskandinav ülkeleri öncelikli hedeflerim­iz arasında

yer alıyor” ifadesini kullandı.

Lojistik 4.0’a odaklandı

Firmaların­ın değişim ve yenilik stratejile­ri kapsamında bu yıl Lojistik 4.0’a odaklandığ­ını belirten Mehmet Özal, IT ekipleri tarafından sürekli geliştiril­en quadro sipariş yönetimi yazılımıyl­a operasyonl­arını etkin şekilde yönettikle­rini söyledi. Lojistik 4.0’la müşteriler­inin değişen ihtiyaçlar­ına daha etkin cevap vermeyi amaçladıkl­arını dile getiren Özal, “Proje taşımacılı­ğı sipariş yönetimini de farklı bir modül içinde barındıran quadro, aynı veri tabanından beslenen birbiriyle entegre farklı modüllerde­n oluşuyor. Bu sayede veri yönetimini­n sağlıklı yapılmasın­a olanak sağlanıyor. Oluşturduğ­umuz sistemle, proje taşımaları eş zamanlı izlenebili­yor. Müşteriler­imize ürünlerin güncel durumu sistem tarafından otomatik iletilerek bilgi akışı sağlanıyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye