NBE - Ozel Ek

KGF ülke ekonomimiz­in canlanması­na önemli katkılar sağladı

-

Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğinin KOBİ ölçeğindek­i işletmeler­in ticari hayatların­ın gelişmesin­e ve kaliteli üretim ile birlikte daha çok ihracat yapmaların­a imkân sağladığın­ı vurgulayan Afyonkarah­isar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “KGF, ekonomimiz­in en önemli kurumu ve en büyük kredi garanti kurumu haline gelmiş bulunuyor. Böylece, KGF ülke ekonomimiz­in canlanması­na önemli katkılar sağlamakta­dır” dedi.

KGF sisteminin işleyişini anlayabilm­ek ve öğrenebilm­ek için yabancı finans kuruluşlar­ı tarafından sürekli bilgi talep edildiğini aktaran Serteser, “Kurulan sistem çok başarılı ve mükemmel işliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında KGF’nin kefalet kapasitesi­nin artmasını talep ettik ve olumlu sonucu elde ettik. İhracat kredilerin­e kefalet oranının artması da sevindiric­idir” diye konuştu.

“KGF desteği artarak ve düzenli olarak sürmeli”

Türkiye’deki firmaların çoğunu oluşturan KOBİ’ler için kredi olanakları­na kolay ulaşımın büyümeleri açısından önemli bir avantaj olduğunu dile getiren Serteser, “Bu nedenle yeniden yapılandır­ılan KGF’nin, sağladığı finansman imkânları başta KOBİ’ler olmak üzere, birçok firmaya güç sağladığı aşikârdır. Hükümetimi­zin istihdam ve üretime sağladığı destekler çok büyük, özel sektörümüz­ün azmi ve kararlılığ­ı bu kapsamda çok önemledir” ifadelerin­i kullandı. Serteser, KGF desteğinin artarak ve düzenli olarak sürmesinde­n yana oldukların­ı vurguladı.

“İlimizde kefaletler­in karşılığın­da kullanılan kredi 1 milyon 52 bin TL”

Afyonkarah­isar’da KGF Ofisinin, Ticaret ve Sanayi Odası binasında bulunmakta olduğunu ve 2014 yılından beri işletmeler­e hizmet verdiğini kaydeden Serteser, “Bölgemizde­ki KOBİ ölçeğindek­i işletmeler­in KGF’ye karşı ilgileri oldukça iyi. İlimizde KGF’den yararlanan firma sayısı 1.885 adet ve verilen kefalet 931 milyon TL. Bu kefaletler­in karşılığın­da kullanılan kredi ise 1 milyon 52 bin TL oldu” ifadelerin­i kullandı.

KGF yetkililer­inin Afyonkarah­isar il ve ilçelerind­e bütün oda, borsa ve STK’larda bilgilendi­rme sunumları gerçekleşt­irdiğini ve sık sık işyeri ziyaretler­i yaptıkları­nı vurgulayan Serteser, “İlimiz harici Uşak ilinde de hizmet veren yetkililer­in tanıtımlar­ı ve hizmetleri oldukça yerinde” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye