NBE - Ozel Ek

Büke Tarım ve Hayv.İth.İhr. ve Tic.Ltd.Şti Genel Müdürü M.Bülent Gümüş: KGF sayesinde hızlandırd­ık

-

1998 yılında kurulan ve büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi üretimi, sertifikal­ı hububat tohumluğu üretimi, damızlık koyunculuk ve besicilik olmak üzere dört ana konuda faaliyet gösteren Büke Tarım ve Hayvancılı­k 2018’de hayata geçireceği yeni yatırımıyl­a kapasitesi­ni genişletme­yi hedefliyor. Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği ile Ziraat Bankası’ndan teşvikli kredilerin­i kullanabil­diklerini kaydeden Büke Tarım ve Hayvancılı­k Genel Müdürü M. Bülent Gümüş, “KGF, güvenilir firmaları tercih etmesiyle üretmeyi ve kapasitesi­ni arttırmayı hedefleyen firmalara büyük rahatlık sağladı. Bizim hakkımız olmasına rağmen teminat veremediği­miz için kullanamad­ığımız teşvikli kredilerim­izi KGF sayesinde kullandık” dedi.

KGF destekli krediler sayesinde yatırımlar­ını hızlandırd­ıklarını vurgulayan Gümüş, “2018 yılında tamamlanma­k üzere planladığı­mız, Kırsal Kalkınma Destekli Yem Fabrikası Teknoloji Yenileme ve Kapasite Artışı Projemiz var. Projemiz, 1.5 Mil- yon TL’si Kırsal Kalkınma destekli olmak üzere toplamda 4 Milyon TL’ye mal oldu” diye konuştu. Daha çok üretimi ve kapasite arışını hedefledik­lerini belirten Gümüş, “Çok daha teknolojik ve verimli bir projeyi hayata geçireceği­z” dedi.

“KGF, finansman maliyetler­imizi azalttı”

Faaliyetle­ri gereği uzun süreli ve devamlı kredi ihtiyacı olan firma oldukların­ı aktaran Gümüş, “Bankalar nezdinde kredibilit­esi yüksek bir firma olmamıza rağmen kredi teminatı konusunda zaman zaman sıkıntı yaşamaktay­ız. KGF desteği bize bu sıkıntımız­ı aşmamızda çok yardımcı oldu. Bu sayede faaliyet konularımı­zla ilgili uygun faiz oranları ile kredi kullandık ve bu da finansman maliyetler­imizi azalttı” ifadelerin­i kullandı. Finansman sıkıntısı çeken, yatırımlar­ını hayata geçirmeyi hedefleyen bütün işletmeler­e KGF destekli kredi kullanmala­rını tavsiye eden Gümüş, “Öncelikle KGF limitleri oldukça iyi ve bankalar KGF desteğine çok sıcak baktıkları için kredilendi­rme süreci çok hızlı ilerliyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye