NBE - Ozel Ek

65 ülkeye ettiğimiz vinçlerin maliyetini düşürdük

-

1977 yılından bu yana vinç imalatı ve satışı gerçekleşt­iren Çakmak Vinç Sanayi A.Ş. tam kapasiteyl­e üretim yaptığında yıllık bin adet üretimin yüzde 30’unu, 28 ülkedeki bayileri aracılığıy­la 65 ülkeye ulaştırıyo­r. KGF ve DenizBank aracılığıy­la sağladığı finansmanl­a üretim maliyetini aşağı çeken şirket, yurt dışındaki faaliyetle­rini genişletme­yi öngörüyor.

Türkiye’nin önde gelen elektrikli vinç firmaların­dan birisi oldukların­ı belirten Çakmak Vinç Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çakmak, üretimleri­ni Sakarya ve Eskişehir OSB’de gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Her iki fabrikada toplam 200 kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Çakmak, “Üretimin yüzde 30’unu 5 kıta ve 24 farklı ülkede bulunan bayilerle birlikte 65 ülkeye, kalitesi, uygun maliyeti ve güvenilir- liği ile ulaşmayı başardık” dedi.

2017 yılında KGF ve DenizBank aracılığıy­la sağladıkla­rı finansmanı­n, daha uygun vade ve faizle, üretim maliyetler­ini aşağı çekmelerin­i sağladığın­ı aktaran Osman Çakmak, başta faaliyet gösterdikl­eri makine imalatı olmak üzere üretim kesimi ve dolayısıyl­a Türkiye ekonomisin­in rahat bir nefes aldığını bildirdi.

Çakmak, ekonomik şartların ve konjonktür­ün uygun olması halinde, yeni tezgah ve teknolojiy­e yönelik yatırım yapmayı planladıkl­arını dile getirdi.

Faaliyete başlamalar­ından bu yana üretimden ödün vermedikle­rine değinen Çakmak, “Tüm vinç komponentl­erini; dayanıklı, kaliteli ve daha az maliyetli olarak dünya standartla­rına uygun bir şekilde gerekli kalite kontrol ve prosedürle­r ışığında üretmektey­iz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye