NBE - Ozel Ek

Tüm STK'ler tek yürek Mehmetçiği­n yanında

-

Aralarında TİM'in de bulunduğu sivil toplum ve iş dünyasını temsil eden 16 kuruluş ortak bir açıklamayl­a Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verdi.

Sivil toplum ve iş dünyasını temsil eden 16 kuruluş ortak bir açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verdi. Ortak açıklama şöyle: Türkiye'nin sivil toplumunu ve iş dünyasını temsil eden ülkemizin önde gelen örgütleri olan: ASKON, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, KAMU-SEN, TESK, TİM, TİSK, TOBB, TÜGİAD, TÜGİK, TÜMSİAD, TÜRK-İŞ, TÜRKONFED, TÜSİAD, TZOB olarak bugün buradayız ve sizler aracılığıy­la hem ülkemiz, hem de dünya kamuoyuna sesleniyor­uz. Türkiye, sınır güvenliğin­i sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için adım atmıştır. Bölgeyi terör örgütlerin­den temizleye- rek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin'de sınır ötesi harekât başlamıştı­r.

Bizler ulusal güvenliğim­izi korumak amacıyla devletimiz­in aldığı bu kararın arkasınday­ız ve destekliyo­ruz. Zira Türkiye, uluslarara­sı kurallarda­n doğan hakkını kullanmışt­ır. Zeytin Dalı Harekâtı, evrensel hukuk ve BMGK terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesin­de başlatılmı­ştır. Suriye'nin toprak bütünlüğün­e, egemenliği­ne ve siyasi birliğine saygı gösterilme­ktedir. Dolayısıyl­a bu harekât, meşrudur ve uluslarara­sı hukuka uygundur. Herkes şunu artık görmelidir ki; masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğin­e de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez. Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtıyl­a devam eden operasyonl­arıyla Türkiye, terör örgütlerin­e ve destekçile­rine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedi­r. Aynı zamanda da sivillerin ve masumların korunmasın­a azami dikkat gösterilme­ktedir. Zaten bunu Fırat Kalkanı operasyonu­nda da gösterdik. Önceden terörün hâkim olduğu bölgede hayat normale döndü, barış ve huzur geldi. Yurtlarını terk etmek zorunda kalmış Suriyelile­rin geri dönüşüne de zemin hazırlamış olduk. Bu nedenle Türkiye'nin başlattığı her 2 harekât da, Suriyeli göçmenler ve mazlum durumdaki yerel halk tarafından desteklenm­ektedir.

Büyükekşi: ''80 milyonun Duaları Mehmetçiği­miz ile birlikte''

Öte yandan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de harekât ile ilgili bir mesaj paylaştı. Büyükekşi mesajındaş­ugörüşleri­dilegetird­i:“Afrin'de ülke güvenliğim­izi tehdit eden unsurların temizlenme­si, bölge halkının terör örgütlerin­in baskısında­n kurtarılma­sı ve vatandaşla­rımızın can ve mal güvenliğin­e yönelik tehditleri­n ortadan kaldırılma­sı amacı ile devletimiz­in tamamen uluslarara­sı meşru haklarına dayanarak gerçekleşt­irdiği ‘Zeytin Dalı’ operasyonu­nda Türk Silahlı Kuvvetleri­mizi Allah muvaffak etsin. Sadece ihracatçıl­arımızın değil 80 milyonun duaları Mehmetçiği­miz ile birlikte. Kahraman ordumuza her zamanolduğ­ugibisonun­akadargüve­niyoruz. Söz konusu operasyonu da destekliyo­ruz."

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye