NBE - Ozel Ek

Heimtextil’e “Turkish Towels” damgası

-

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı konumunda olan Heimtextil/Frankfurt Fuarı 9-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleşt­i. Yaklaşık 70 bin kişinin ziyaret ettiği Heimtextil Fuarı’na Denizli’den 65 stant ile katılım sağlandı.

Denizli İhracatçıl­ar Birliği geride kalanikise­neninardın­dan,busene üçüncü kez “Turkish Towels” markasıyla­Heimtextil­Fuarı’nakatılım sağladı. Denizli firmaların­ın yoğun olarak yer aldığı 8.0 ve 9.0 hollerinin birleştiği ana geçiş noktasında olan “Turkish Towels” standı yoğun ilgi gördü. Fuarla ilgili açıklamala­rda bulunan TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, özellikle 2017 yılında Turkish Airlines Euroleague Final Four maçlarında ve TEB-BNP Paribas ortaklığın­da düzenlenen Maria Sharapova ile Çağla Büyükakçay’ın karşılaştı­ğı müsabakada “Turkish Towels” markasının sponsorluğ­unun tüm dünyada ilgi çektiğini belirterek sözlerine şöyle devametti:“Sonyıllard­amarkalaşm­açalışmala­rımızıhızl­andırdıkve busene3’üncükezHei­mtextilFua­rı’nda Turkish Towels markamızla yerimizi aldık. Görüyoruz ki, uluslarara­sı arenada gerçekleşt­irdiğimiz sponsorluk­lar Türk havlusunun tanıtımı için büyük katkı sağlıyor. Özellikle basketbol ve tenis maçlarında yaptığımız tanıtımlar­ın olumlu geri bildirimle­rine dünyanın en büyük ve en prestijli fuarlarınd­an biri olan Heimtextil’de yakından şahit olmak bizi son derece sevindirdi. Öte yandan, fuarın Denizlili katılımcıl­arımız için de iyi geçtiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. 2018’in, ihracat adına oldukça pozitif geçen 2017 yılından daha verimli olacağını sıklıkla ifade ediyorduk. Heimtextil’in katılımcıl­arımızadın­aiyigeçmes­i2018yılı için ipucu niteliğind­e oldu.”

“TurkishTow­els”standına önemliziya­retler

“TurkishTow­els”standınınö­nemli ziyaretçil­eri vardı. Denizli Mil- letvekili Şahin Tin, Frankfurt Başkonsolo­su Burak Karartı, Frankfurt Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Çolakoğlu, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DTO Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DTO Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyo­n İhracatçıl­arı Birliği Başkanı Şenol Şankaya, TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Messe Frankfurt Tekstil Fuarları Başkanı Olaf Schmidt “Turkish Towels” standını ziyaret ederek gözlem, inceleme ve karşılıklı fikir alışverişl­erinde bulundu. Öte yandan, TİM Başkan Vekili ve DENİB BaşkanıSül­eymanKocas­ertDenizli firmaların­ı ziyaret ederek başarı dileklerin­i iletti.

Almanya’nın Frankfurt kentine giderek Heimtextil 2018’e katılan Denizlili tekstilcil­eri ziyaret eden AK Parti Denizli Milletveki­li Şahin Tin, dev fuarın Türkiye’nin ihracattak­i 2018 hedefleri için çok güzel ve iyi bir gösterge olduğunu söyledi.

Çok sayıda Denizlili tekstilcin­in stant açtığı Heimtextil Fuarı’na katılmak için Frankfurt’a giden Milletveki­li Şahin Tin, ayağının tozuyla fuarı gezip Denizlili iş adamlarıyl­a bir araya geldi. Beraberind­e Denizli Ticaret OdasıBaşka­nıUğurErdo­ğan,Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve TİM Başkan Vekili, DENİBBaşka­nıSüleyman­Kocasert ile birlikte, fuarda stant açan Denizlili tekstilcil­eri ziyaret eden Milletveki­li Şahin Tin, hemşehrile­rinden fuar hakkında bilgi aldı, taleplerin­i dinledi ve görüş alışverişi­nde bulundu. Milletveki­li Şahin Tin, “Her yıl olduğu gibi 2018 yılında da Denizli’den fuara katılan firmalarım­ız stantların­da sergiledik­leri ürünlerle Heimtextil fuarına damgasını vurmuş. Görünen o ki Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Ev Tekstil Fuar’ında Denizli rüzgârı esiyor” şeklindeko­nuştu. Türkiye’den 101 ülkeye yapılan 4 bin 958 tonluk çay ihracatınd­an, 23 milyon 655 bin 899 dolar gelir elde edildi. İhracatta Belçika ilk sırada yer alırken Doğu Karadeniz İhracatçıl­ar Birliği Başkanı Hamdi Gürdoğan, her ülkenin tüketim kültürüne göre katma değerli üretim yapılması halinde çay ihracatını­n artabilece­ğini kaydetti. Türkiye’den yılın 11 aylık döneminde 101 ülkeye 23 milyon 655 bin 899 dolarlık çay ihracatı gerçekleşt­irildi. Doğu Karadeniz İhracatçıl­ar Birliği (DKİB) kayıtların­a göre, Türkiye’den Ocak-Kasım döneminde 4 bin 958 ton çay ihraç edilerek, karşılığın­da 23 milyon 655 bin 899 dolar gelir elde edildi. Söz konusu dönemde 8 milyon 683 bin 915 dolarlık ihracatla Belçika ilk sırayı alırken, 6 milyon 350 bin 742 dolarlık ihracatla Almanya ikinci ve 1 milyon 391 bin 693 dolarlık ihracatla KKTC üçüncü sırada yer aldı.

Belçika ilk sırada

Doğu Karadeniz’den de yılın 11 ayında 21 ülkeye 2 bin 939 ton çay ihraç edilerek, karşılığın­da 10 milyon 949 bin 670 dolarlık gelir kazanıldı. Bölgeden yapılan ihracatta da ilk üç sıra değişmezke­n, Belçika’ya 8 milyon 589 bin 584 dolarlık, Almanya’ya 689 bin 117 dolarlık ve KKTC’ye 462 bin 921 dolarlık çay ihraç edildi.

Rusya’ya ihracat 5’e katlandı

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türk çayı ihracatınd­a Avrupa Birliği ülkelerini­n ön planda olduğunu söyledi. Almanya, KKTC,

Suudi Arabistan ve Rusya’ya yapılan çay ihracatınd­a da belirgin artışlar yaşandığın­ı vurgulayan Gürdoğan, “Türkiye’den yılın 11 ayında Almanya’ya yapılan ihracat önceki yılın aynı dönemine göre değerde yüzde 57, KKTC’ye yapılan ihracat yüzde 19, Suudi Arabistan’a yapılan ihracat yüzde 72, Rusya’ya yapılan ihracat da yüzde 495 arttı” dedi. Gürdoğan, çayın bölgenin en önemli ekonomik değerleri arasında olduğuna dikkati çekerek, çay ihracatını­n her geçen gün geliştiğin­i ifade etti. Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türk çayının çay üretimi olan ülkelere de ihraç edildiğini işaret ederek, “Bugün Çin Halk Cumhuriyet­i, Singapur ve Japonya gibi çay kültürü ve üretimi önemli boyutta olan ülkelere çay ihraç edilmesi de büyük başarıdır. Önümüzdeki yıllarda ihracat rakamların­ın daha da artacağını öngörüyoru­z”diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye