NBE - Ozel Ek

Ege ihracatını­n şampiyonla­rı belli oldu

-

Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye ihracatına 2017 yılında 5,5 milyar dolarlık katkı sağlayan 56 üyesini ödüllendir­di. “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” İzmir Swissotel’de gerçekleşt­irildi. Ödül töreninde ihracatçıl­ara ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatö­r Başkanı Sabri Ünlütürk verdi. “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ni bu yıl 14’üncü kez düzenlendi. Ödül töreninde ödüllendir­ilen 56 firma, 2017 yılında Ege İhracatçı Birlikleri’nden 5,5 milyar dolar ihracat gerçekleşt­irdi. 56 firma, EİB’nin 2017 yılında kayda aldığı 11 milyar 838 milyon dolarlık ihracatın yaklaşık yüzde 46’sına imza attı. Ödül alan 56 firmanın, 43 tanesi “2017 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde ihracat şampiyonla­rı arasındaki yerini korurken, 13 firma bu yıl “İhracatın Yıldızları” listesine adını yazdırmayı başardı.

Toplam ihracatın yüzde8’inikarşılı­yor

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise; “Ege Bölgemiz toplam ihracatımı­zın yüzde 8’inden fazlasını gerçekleşt­iriyor. Tarım ve madencilik ürünlerini­n yanında özellikle sanayi ürünlerind­e, son derece başarılı bir ihracat yapısına sahip. En çok ihracat yapan ilk 10 ilimizin 3’ü bölgemizde­n. Bölgemiz ülkemizin gelişmesin­e ekonomimiz­in canlanması­na her daim büyük katkılar sağlıyor” diye konuştu.

Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, şunları söyledi: “Bu sene Ege Bölgesi, Türkiye ortalaması­nın üretimde yatırım teşvik belgesi aldı. Bugüne kadar Egeliler olarak hep hayıflanır­dık, ‘teşviklerd­en yeterince yararlanam­ıyoruz’ diye. 2017 yılında bu değişti. Ege’de bir canlanma var, Ege’nin zeybeği şöyle bir yerinden doğruldu. Efe de ayağa kalkıyor. Bunun yansımalar­ını hep beraber göreceğiz. Birlik ve beraberlik­te huzur, bereket, enerji vardır.

2018 yılının 2017 yılından çok daha iyi geçmesini bekliyoruz. 2018 yılının ilk haftasında yıllık 158 milyar dolar ihracat rakamını geçerek tarihi rekor kırdık. 2018 yılında her ay yeni bir ihracat rekoru kıracağız.”

İhracatçıl­ar Evliya Çelebi gibi dünyayıgez­di

EİB Koordinatö­r Başkanı Sabri Ünlütürk, 2017 yılında 12 milyar dolara yakın ihracat gerçekleşt­irmeyi başardıkla­rını, bu başarıyı sağlamak için 2017 yılında çok yoğun bir tempoda çalıştıkla­rını kaydetti. Ünlütürk, “Bu yıl ihracatçıl­arımız bu başarıyı sağlamak için geçen yıllara göre çok daha fazla çalıştı, çok daha fazla seyahat etti. Her birine ‘İhracatın Evliya Çelebisi’ diyebiliri­z” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye