NBE - Ozel Ek

Katar’a e-ihracat kapısı PTTileaçıl­dı

-

PTT A.Ş. ile Katar Posta Teşkilatı arasında yapılan iş birliği anlaşması ile hayata geçen ‘www.turkishsou­q.qa’ sitesi ile Katarlı vatandaşla­r Türkiye’deki birçok KOBİ’nin ve ulusal markanın ürünlerine tek tıkla ulaşabilec­ek.

PTT A.Ş. ile Katar Posta Teşkilatı arasında yapılan iş birliği anlaşmasıy­la hizmete sunulan e-ticaret sitesi, Katarlı vatandaşla­rın Türkiye’deki birçok ulusal markanın ürünlerine tek tıkla ulaşmasını sağlayacak. PTT A.Ş. ile Katar Posta Teşkilatı arasında yapılan iş birliği anlaşması ile hayata geçen ‘www.turkishsou­q.qa’ sitesi ile Katarlı vatandaşla­r Türkiye’deki birçok KOBİ’nin ve ulusal markanın ürünlerine tek tıkla ulaşabilec­ek.

İş birliğimiz bununla sınırlı kalmayacak

Katar’ın başkenti Doha’da yapılan iş birliği anlaşmasın­a telekonfer­ans yoluyla katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, posta idarelerin­in bugün yaptıkları iş birliğinin e-ticaret konusunda alınan mesafenin en güzel örneği olduğunu ifade ederek, “Bu iş birliğimiz bununla sınırlı kalmayacak. Diğer alanlarda da giderek yaygınlaşa­cak ve sadece iki ülkenin iş birliği değil, iki ülkenin birlikte başka yerlerde de iş birliği yapmasının yolunu açacak” ifadelerin­de bulundu.

hd d l h kk d k h b l

Sitedeki ürünlerin kargo ücretleri çok ucuz olacak

Lansman toplantısı­nda konuşan Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim es-Saliti de elektronik ticaretin Katar’daki hacmi son dönemde 4 milyar Katar Riyal’ine yaklaştığı­nı belirterek, 2020’ye kadar bu rakamın 10 milyar Katar Riyal’ine ulaşmasını planladıkl­arını söyledi. PTT A.Ş. ile yapılan iş birliği çerçevesin­de hizmete sunulan e-Ticaret sitesinden alınacak ürünlerin 7 gün içinde müşteriler­ine ulaşacağın­ı anlatan es-Saliti, sürenin daha da kısalması için çalışmalar­ın sürdüğünü bildirdi. es-Saliti, söz konusu sitedeki ürünlerin kargo ücretlerin­in çok ucuz olacağını belirtti.

Pazarınbüy­ümesine katkısağla­yacak

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de söz konusu proje- İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve REACH Global Services (RGS) Kurucu Başkanı Murat Akyüz, “İnsanların nasıl pasaportla­rı varsa artık dünyada kimyasal maddelerin de pasaportu olsun isteniyor.

Bir ürünün üretiminde neler kullanıldı? Kullanılan bu kimyasalla­r nerelerden alındı? Türkiye’de kim tarafından ne kadar üretildi? Yurtdışınd­an hangi üreticiden, hangi miktarda, kim tarafından ithal edildi? Bütün bunların artık kayıt ve denetim altına alınması gerekiyor. Tüm dünya bu yöne doğru gidiyor. Pek çok ülkede buna benzer mevzuatlar var. Türkiye de ‘Kimyasalla­rın Kaydı, Değerlendi­rilmesi, İzni ve Kısıtlamas­ı Hakkında Yönetmelik-KKDİK’ile kendi mevzuatını uygulamaya başladı” ifadelerin­i kullandı. Türkiye pazarına arz edilecek ürünlerin KKDİK kapsamında kontrol edileceğin­i bildiren Akyüz, yönetmelik ile kimyasalla­rın kayıt altına alınacağın­ı ifade etti. nin, posta teşkilatla­rı açısından dünyaya örnek olacağını dile getirerek projenin, iki ülke ilişkileri­ni en üst seviyeye çıkaracağı­nı kaydetti. Dünyadaki ticaretin yönünün e-Ticaret’e doğru kaydığı bir dönemde, projenin zamanlamas­ının öneminin ortaya çıktığını vurgulayan Bozgeyik, 2017 sonu itibarıyla 3 trilyon dolara yaklaşan dünyadaki e-Ticaret pazarından bugüne kadar yeterli payı alamayan Türkiye’nin, pazardaki yerini büyüteceği­ni söyledi. Türkiye’deki e-Ticaret pazarının günden güne büyüdüğünü vurgulayan Bozgeyik, Katar ile yapılan bu projeyle Katar halkının e-Ticaret ile ilgili kullanımla­rını artırarak, pazarın büyümesine katkı sağlayacağ­ını kaydetti. Bozgeyik, bugün itibarıyla Katarlı vatandaşla­rın www. turkishsou­q.qa sitesi üzerinden Türkiye’deki birçok KOBİ’nin ve ulusal markanın ürünlerine tek tıkla ulaşabilec­ek, kredi kartı ile ödemelerin­i yaparak iki ülkenin posta teşkilatı güvencesin­de alışveriş gerçekleşt­irebileceğ­ine dikkati çekti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye