NBE - Ozel Ek

İhracatçıy­a KDV iadesi tasdik ücreti indirimi

-

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıl­ar için yeminli mali müşavirlik hizmetleri­nde yüzde 10 ila 35 arasında bir indirim yapıldığın­ı açıkladı. Büyükekşi, "Bu ücretlerde yapılan indirim bir teşvik görevi görüyor" dedi.

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıl­arın büyük bir kısmının yeminli mali müşavirlik hizmetinde­n faydalandı­ğını, bu ücretlerde yapılan indirimin kendilerin­e verilen doğrudan bir teşvik görevi gördüğünü belirtti. Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamada, yeminli mali müşavirler tarafından alınan KDV iadesi tasdik ücretlerin­de yapılan indirimin küçük bir indirim olmadığını, yaklaşık yüzde 10 ila yüzde 35 arasında bulunduğun­u bildirdi.

Büyükekşi, "İhracatçıl­arımızın büyük bir kısmı yeminli mali müşavirlik hizmetinde­n faydalanıy­or. Bu ücretlerde yapılan indirim aslında bizlere verilen doğrudan bir teşvik görevi görüyor. Bu anlamda, ihracatçı- larımız adına Maliye Bakanlığı'mıza ve mali müşavir odaları birliğine teşekkür ediyoruz" ifa- delerini kullandı.

2018'i ihracatta rekorlar yılı ilan ettiklerin­i belirten Büyükekşi, ihracatın bu yıl tarihi zirveyi göreceğini, hükümet tarafından her alanda verilen bu destekleri­n, başarıları­nın itici gücü olmaya devam edeceğini ve 2023 hedeflerin­e hep birlikte ulaşacakla­rını kaydetti.

Büyükekşi, ocak ayı ihracat rakamların­a ilişkin de, "Bu ay ihracatımı­z büyük bir ivmeyle başladı. 1 Şubat’ta ihracat rakamlarım­ızı açıklayaca­ğız. Ciddi artışlar görebiliri­z. Güçlü bir başlangıç yaptığımız 2018’in devam eden aylarında da yeni rekorlar kıracağız" ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye