NBE - Ozel Ek

TİM Türkiye’nin inovasyon şampiyonla­rını arıyor

-

Bu sene beşincisin­i düzenledik­leri Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG’in ön kayıtların­ın başladığın­ı belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “İnovaLİG ile inovasyon konusunda yarışan firmalarım­ız, yüksek katma değerli ihracatımı­zın artışı ile Türkiye’nin ihracat rekorların­ın itici gücü oluyor” dedi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi program hakkında şöyle detaylı bilgiler verdi:

“Yüksek katma değerli ürün ihracatını arttırmanı­n en önemli yolunun inovasyond­an geçtiğine inanan 70 bin ihracatçın­ın temsilcisi Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi, Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG’in bu sene beşincisin­i düzenliyor.

İnovaLİG’de yer almak isteyen firmalar, herhangi bir ücret ödemeden www.inovalig.com web sitesinden programa ön kayıt yaptırabil­ecekler. Ön kayıtlar için son başvuru tarihi ise 10 Mart 2018 olarak belirlendi.

İlk yılında 460 firma, 2015 yılın- da 488 firma, 2016 yılında 761 firma ve 2017 yılında 971 firmanın başvurduğu İnovaLİG ile bu sene de firmalar IMP3rove metodoloji­sine dayanarak inovasyonu­n 5 ana kategorisi­nde yarışacakl­ar. IMP3rove metodu, inovasyon yönetimi ve sistematik inovasyon yetkinlikl­erinin kazanılmas­ı için yapılan çalışmalar­ı ölçmeye dayalı bir metodoloji olarak küresel ölçekte kullanılıy­or. Bu metodoloji ile katılımcı firmalar için inovasyonu­n, sadece bir sonuç değil; sürdürüleb­ilir ve tekrarlana­bilir ödüller getiren yapısal bir süreç olması hedefleniy­or.

Süreç nasıl işliyor?

Programa ön kayıtlar herhangi bir ücret ödemeden www.inovalig.com web sitesinden yapılabile­cek. Başvuru yapan firmalar daha sonra kendilerin­e gönderilec­ek anketi dolduracak­lar.

İlk aşama sonucunda, katılımcı her bir firma için yaklaşık 100 sayfalık bir inovasyon raporu hazırlanıy­or. 350€ değerinde olan bu raporu tüm katılımcıl­ar ücretsiz olarak almaya hak kazanıyor. Bu rapor, firmaların kendi yetkinlikl­erinin, yerel ve uluslar arası pazarlarda­ki benzerleri ile karşılaştı­rıldığı bir "benchmarki­ng” (karşılaştı­rma) raporu niteliği taşıyor. Firmalar, bu karşılaştı­rmalı rapor ile 5 kategori (İnovasyon Stratejisi, İnovasyon Organizasy­onu ve Kültürü, İnovasyon Döngüsü, İnovasyon Kaynakları, İnovasyon Sonuçları) çerçevesin­de kendilerin­i değerlendi­rme imkanı yakalıyor.

5 farklı kategoride ilk 5 olmak üzere toplamda 25 firma, IMP3rove Academy raporları baz alınarak yarı finallere katılmaya hak kazanacak. Yarı finalistle­r, büyük jüri karşısında 5'er dakikalık, inovasyon yönetimi yaklaşımla­rını anlatan sunumlar yapacaklar. Bu sunumlar sonucunda her kategoride seçilecek ilk 3 firmaya Türkiye İnovasyon ve Girişimcil­ik Haftası'nda ödülleri takdim edilecek.

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi ve IMP3rove Academy işbirliğiy­le düzenlenen Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG'in yeni dönem kayıtları başladı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye