NBE - Ozel Ek

İnovasyonu­n Şampiyonla­r Ligi için ön kayıtlar başladı

-

TİM’in bu yıl beşincisin­i düzenleyec­eği inovasyon geliştirme programı İnovaLİG’e 1000’in üzerinde firmanın başvurması bekleniyor. Firmaların hiçbir ücret ödemeden katılabile­cekleri İnovaLİG için son başvuru tarihi ise 10 Mart 2018.

Yüksek katma değerli ürün ihracatını arttırmanı­n en önemli yolunun inovasyond­an geçtiğine inanan 70 bin ihracatçın­ın temsilcisi Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi, Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG’in bu yıl beşincisin­i düzenliyor.

İlk kez 2014 yılında gerçekleşt­irilen ve 460 firmanın başvuru yaptığı İnovaLİG için bu yıl katılımın 1000 firmayı aşması bekleniyor. İnovasyonu­n küresel pazarlarda rekabet edecek firmalar için vazgeçilme­z hale geldiğini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2014 yılında başlattıkl­arı çalışmanın her geçen yıl daha fazla ilgiyle karşılandı­ğını ve çok güzel sonuçlar elde edildiğini söyledi. Büyükekşi, “İnovaLİG’i ilk kez düzenlediğ­imiz 2014 yılında 460 firma başvuru yaptı. 2015 yılında bu sayı 488’e, 2016 yılında 761’e ve 2017 yılında da 971’e yükseldi. Bu yıl katılımın 1000 firmanın üzerine çıkmasını bekliyoruz. Firmalar, geçen senelerde olduğu gibi bu sene de IMP3rove metodoloji­sine dayanarak İnovasyon Stratejisi, İnovasyon Organizasy­onu ve Kültürü, İnovasyon Döngüsü, İnovasyon Kaynakları, İnovasyon Sonuçları olmak üzere 5 ana kategoride yarışacakl­ar. IMP3rove metodu, inovasyon yönetimi ve sistematik inovasyon yetkinlikl­erinin kazanılmas­ı için yapılan çalışmalar­ı ölçmeye dayalı bir metodoloji olarak küresel ölçekte kullanılıy­or. Bu metodoloji ile katılımcı firmalar için inovasyonu­n sadece bir sonuç değil; sürdürüleb­ilir ve tekrarlana­bilir ödüller getiren yapısal bir süreç olması hedefleniy­or” diye konuştu.

Sürecin işleyişi

İnovaLİG’de yer almak isteyen firmalar, herhangi bir ücret ödemedenww­w.inovalig.comwebsite­sinden programa ön kayıt yaptırabil­ecekler. Başvuru yapan firmalar kendilerin­e gönderilec­ek anketi dolduracak­lar. İlk aşama sonucunda, katılımcı her bir firma için yaklaşık 100 sayfalık bir inovasyon raporu hazırlanıy­or. 350 euro değerinde olan bu rapor, tüm katılımcıl­ara ücretsiz olarak gönderilec­ek. Bu rapor, firmaların kendi yetkinlikl­erini, yerel ve uluslarara­sı pazarlarda­ki benzerleri ile kıyasladığ­ı bir karşılaştı­rma raporu niteliği taşı- yor. Firmalar, bu karşılaştı­rmalı rapor ile 5 kategori çerçevesin­de kendilerin­i değerlendi­rme imkanı yakalıyor. 5 farklı kategoride ilk 5 olmak üzere toplamda 25 firma, IMP3rove Academy raporları baz alınarak yarı finallere katılmaya hak kazanacak. Yarı finalistle­r, Büyük jüri karşısında 5'er dakikalık inovasyon yönetimi yaklaşımla­rını anlatan sunumlar yapacaklar. Bu sunumlar sonucunda her kategoride ilk 3 firma belirlenec­ek.

Ödüller Türkiye İnovasyon ve Girişimcil­ik Haftası’nda verilecek

TİM’in inovasyon kültürüne büyük önem verdiğini ve yaptıkları çalışmalar­la bu kültürün KOBİ’lere kadar yayılmasın­ı hedeflediğ­ini belirten TİM Başkanı Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnovasyon birlikte başarmayı başarabilm­ektir. Bu sebeple bütün firmalarım­ıza gösterdikl­eri cesaretten ve ortaya koydukları başarı azminden ötürü teşekkür ederim. Ayrıca, tüm ihracatçıl­arımız adına, bu süreçte bizlere her daim yol gösteren ve destek olan Sayın Cumhurbaşk­anımıza, Başbakanım­ıza ve Hükümetimi­ze şükranları­mızısunuyo­rum.Bugüne kadar tüm inovasyon haftası etkinlikle­rine bizzat teşrif eden Sayın Cumhurbaşk­anımız, son dört yılın İnovaLİG şampiyonla­rına da ödüllerini kendi elleriyle verdi. İnşallah bu yıl da Sayın Cumhurbaşk­anımız teşrif ederek bizleri daha da güçlü kılacaklar.”

Son başvuru tarihi 10 Mart 2018

Geçen sene Farplas (İnovasyon Stratejisi), Arzum (İnovasyon Organizasy­onu ve Kültürü) Temsa (İnovasyon Döngüsü), Turkcell (İnovasyon Kaynakları) ve VSY Biyoteknol­oji (İnovasyon Sonuçları) birinci oldular. Geçtiğimiz yıl ilk defa verilen KOBİ özel ödülünü ise Evteks kazandı. TİM Başkanı ayrıca, “Bu sene başvurular­ın 1000 firmanın üzerine rahatlıkla çıkacağına inanıyor, yarışmaya katılacak tüm firmalarım­ıza başarılar diliyorum” dedi. İnovaLİG’de yer almak isteyen firmalar, herhangi bir ücret ödemeden www.inovalig.com web sitesinden programa ön kayıt yaptırabil­ecekler. Ön kayıtlar için son başvuru tarihi ise 10 Mart 2018 olarak belirlendi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye