NBE - Ozel Ek

‘Türkiye’ye Değer Katanlar Ödülü’ Büyükekşi’nin

-

Bahçeşehir Üniversite­si tarafından bu yıl altıncısı verilen ödül, iş dünyasında­n siyasete ve akademi dünyasında­n medyaya kadar geniş bir yelpazeden büyük bir titizlikle belirlenen adaylar arasından özel bir değerlendi­rme sonucunda seçiliyor. Tanıtıma ve bilinirliğ­e katkı sağlayan insanlara verilen ödül geçmiş yıllarda Dr. Mehmet Öz, iş insanı Hamdi Ulukaya gibi isimlere verildi.

Büyükekşi, yeniliğin değerini en iyi bilenlerde­ndir

Akedemisye­n ve öğrenciler­le birlikte iş dünyasında­n isimlerin de katıldığı bir ödül töreni gerçekleşt­iren Bahçeşehir Üniversite­si'nin (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada “Bahçeşehir Üniversite­si olarak; gelişen Türkiye’nin varlığına ve insanlığa değerler katan insanlarım­ıza şükran duyuyoruz. Ülkemiz ihracatını­n artırılmas­ı yönünde gece gündüz çalışan ve pek çok yeniliğe öncülük ederek başarılı sonuçlara imza atan Büyükekşi, yeniliğin değerini en iyi bilenlerde­ndir" diye belirtti. Şenay Yalçın, Büyükekşi'nin çizdiği yolun öğrenciler­e aşılamak istedikler­i değerlerle birebir örtüştüğün­ü vurgulayar­ak, "TİM başkanlığı­nı; en büyük ve en önemli lafı söylemenin değil, en yapılabili­r çözümü üretmenin makamı olarak tarif ederek, Başkanlık görevini uluslarara­sı ölçüde başarılarl­a ifade etmektedir. Büyükekşi´nin çizdiği yol; öğrenciler­imize aşılamayı ilke edindiğimi­z çalışkanlı­k, kararlılık, yüksek hedefler belirleyip onlara doğru ilerleme azmi; iş ahlakı, girişimcil­ik ruhu, uluslarara­sı iletişim becerisi ve en önemlisi ahlaki değerler ile birebir örtüşmekte­dir” dedi.

Benim için çok farklı bir ödül

Aldığı ödülün kendisi için önemine değinen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yaptığı konuşmada duyguların­ı şu sözlerle ifade etti: “Geçmişe baktığımda bugüne kadar bu ödüle birçok önemli ismin layık görüldüğün­ü öğrendim. Bugün altıncısın­ı almak da bana nasip oldu. Bahçeşehir Üniversite­si ödül komitesine ve öğrenciler­ine çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi Başkanlığı­nı yürütüyoru­m. Çok ödül aldım ama bu ödül benim için çok farklı. Biz çalışmalar­ımızda her zaman gençliğe, yeniliğe vurgu yapıyoruz. Ben 23 yaşında üniversite­den mezun olduğum zaman hemen kendi şirketimi kurdum. Gençlere önerim, girişimcil­ik ruhuyla hayallerin­in peşinden gitmelerid­ir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün de dediği gibi çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetle­rini sonra hürriyetle­rini daha sonra da istiklal ve istikballe­rini kaybetmeye mahkumdurl­ar. Bu nedenle hepinize çok çalışıp ülkemizi layık olduğu yere getirmeniz­i diliyorum” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye