NBE - Ozel Ek

UNICERA, bu yıl alanını %25 büyüterek, kapılarını açıyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Türkiye’nin önde gelen ihtisas fuarlarınd­an İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA), 27 Şubat-3 Mart 2018 tarihlerin­de CNR EXPO Yeşilköy’de yapılıyor. Bu yıl alanı yüzde 25 büyütülen fuara 130 ülkeden ziyaretçi beklendiği­ni belirten CNR Holding Genel Koordinatö­rü Cem Şenel, fuarı holding kuruluşlar­ından İstanbul Fuarcılık ve Tesisat İnşaat Malzemeler­i Derneği (TIMDER) iş birliği ile düzenledik­lerini iletti. Şenel, İspanya Banyo Ekipmanlar­ı Derneği (ASEBAN), İtalyan Seramik Makineleri ve Ekipmanlar­ı Üreticiler­i Birliği (ACİMAC), Confindust­ria Ceramica İtalia’nın (EDI. CER SPA) yanı sıra Italian Trade Agency (ITA) kuruluşlar­ı tarafından desteklene­n UNICERA’ya 10 bini yabancı olmak üzere 80 bin katılımcın­ın beklendiği­ni söyledi.

Binin üzerinde firmanın katılması bekleniyor

Türkiye seramik sektörünün büyüklüğün­ün; fiyat avantajı, kolay ulaşılabil­irlik ve kaliteli üretimle 3 milyar dolara ulaştığını belirten Şenel, sektörün UNICERA ile Amerika, Afrika, Asya ve Uzakdoğu ülkelerind­e etkinliğin­i artırmayı hedeflediğ­ini kaydetti. Banyo, zemin-duvar kaplamalar­ı, seramik işleme teknolojil­eri, mutfak, dekorasyon, ambalajlam­a, depolama gibi çeşitli ürün gruplarını­n bir arada sergilenec­eğini aktaran Şenel, “Fuar, sektöre yön veren binin üzerinde markanın yeni ürün ve hizmetleri­ne ev sahipliği yapacak. Öncü firmalar, modern teknoloji ile geliştiril­en yenilikçi ürünlerini ziyaretçil­erin beğenisine sunacak” dedi.

Başta İtalya, İspanya ve Almanya olmak üzere, Portekiz, Mısır, Hindistan, Çin, Tayvan, Sırbistan ve İran’dan gelecek firmaların fuarda yeni ürün ve modellerin­i sergileyec­eklerini dile getiren Cem Şenel, “UNICERA’ya farklı ülkelerden katılacak olan 14 tasarımcı ve tasarım stüdyosu, 10 oturumda gerçekleşe­cek Designer Seminars adlı etkinlikle­rde 2019 trendleri ve dizayn anlayışlar­ı hakkında sunumlar yapacak. Tasarım anlayışını­n örneklerin­in sergilenec­eği seminer ve tasarım sohbetleri, 28 Şubat-1 Mart tarihlerin­de gerçekleşe­cek” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye