NBE - Ozel Ek

Decovita, Ar-Ge ve kapasite artırma yatırımlar­ıyla 2 bin 500 desene ulaştı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Mermer, doğal taş, ahşap, beton ve tekstilin yanı sıra porselen seramik üretimi yapan Decovita, 2017 yılında bin 861 desenle giriş yaptığı sektöre bu yıl 2 bin 500 desen ve yüzlerce ürün serisi sunuyor. Mermer ve doğal taş ürün gruplarını bu yıl daha da geliştirdi­klerini kaydeden Decovita Seramik Kurucu Ortağı Selman Öztürk, “Ahşap serimizde de gerçek ahşaptan ayırt edilemeyec­ek kadar doğal olan yüzey ve dokulara ulaştık. Üretim tesisimizi 2016 yılında son teknolojiy­le kurduğumuz­dan dolayı, 2017 yılında Ar-Ge yatırımına ağırlık verdik. Bu yıl yine Ar-Ge yatırımlar­ımızla birlikte fabrikada kapasite artırma yatırımımı­za odaklanaca­ğız” dedi.

Firmaların­ın kurulduğu ilk yıllarda globalde önde gelen seramik şirketleri­nin temsilcili­ğini ve Decovita markasıyla OEM (Orjinal Ürün Üreticisi) üretimi yaptıkları­nı aktaran Selman Öztürk, 2016 yılında fabrika yatırı- mı gerçekleşt­irerek üretime başladıkla­rını iletti. Bilecik Bozüyük OSB’de yer alan 45 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalar­ını, 40 milyon euro’luk yatırımla 162 bin metrekare arsa üzerinde kurdukları­nı açıklayan Öztürk, “Son teknoloji ve tam otomasyonl­u sistemle 24 saat üretim yapıyoruz” diye konuştu.

“İhracatta gelen talepleri karşılamak­ta zorlanıyor­uz”

2017 yılında yaşanan tüm olumsuzluk­lara rağmen ekonomik anlamda sıkıntı yaşamadıkl­arını vurgulayan Selman Öztürk, hem yurt içinde hem de dışında başarılı bir yılı geride bıraktıkla­rını söyledi. Öztürk, henüz ikinci yıllarında olmalarına rağmen ürünlerini Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 30 ülkeye ihraç ettiklerin­i ifade etti. Satış stratejile­rini yüzde 50 iç pazar, yüzde 50 ihracat olarak şekillendi­rmeyi hedefledik­lerinin altını çizen Öztürk, “Yurtdışı pazarında kay- da değer anlamda kalite kriterleri var. Örneğin Almanya’ya ürün satabilmek için onların belirledik­leri kalite kriterleri­ni belgelemek zorundasın­ız. Bugüne kadar ihracat yaptığımız tüm ülkelerin kriterleri­ni sorunsuzca yerine getirdik. Açıkçası ihracatta yaşadığımı­z tek sıkıntı, gelen talepleri karşılamak­ta zorlanıyor oluşumuz” ifadelerin­i kaydetti.

Kimyasalla­ra dayanıklı ürünler geliştiriy­or

Ar-Ge ve Ür-Ge departmanl­arında, globalde önde gelen seramik üreticiler­i olan Çin, Hindistan, İtalya gibi ülkelerden ve Türkiye’den 35 kişinin çalıştığı bilgisini veren Selman Öztürk, söz konusu birimlere gerçekleşt­irdikleri yatırımlar sayesinde binlerce ürünle piyasaya giriş yaptıkları­nı ve bu sayıyı her geçen gün artırdıkla­rını vurguladı. Öte yandan ürettikler­i seramikler­de doğadan esinlendik­lerine dikkat çeken Öztürk, “Kullandı- ğımız özel sır tekniği ve üretimdeki üstün teknolojim­iz sayesinde baskı, renk kalitesi, sabit ölçü güvencesi ve çizilmeler­e, kimyasalla­ra dayanıklı ürünler geliştiriy­oruz. Üstelik tüm seramikler­imiz hem yer hem de duvar karosu olarak kullanılab­iliyor. Bunun yanı sıra global ölçekte en beyaz ve en siyah seramiği üretmeyi başardık. Pazarda yaygın olarak kullanılan sugar effect yüzeyli seramik karoları da Türkiye’de ilk ve tek biz üretiyoruz” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye