NBE - Ozel Ek

İnova Seramik, pazar ağını genişletme­ye odaklandı

- DİLEK FİDAN / KAYSERİ

Banyo mobilyalar­ına uyumlu etajerli lavabo ve tezgah üstü seramik lavabo üretimi gerçekleşt­iren İnova Seramik, ürünlerini­n yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyor. Pazar ağını genişletme­k istedikler­ini dile getiren İnova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Kotan, „Yılda 200 bin adetlik seramik lavabo üretim kapasitesi­ne sahibiz. Ürünlerimi­z 10 ülkeye ihraç ediliyor ve ciromuzun yüzde 40’nı ihracat geliri oluşturuyo­r“ifadesinde bulundu. İtalya, Yunanistan, Romanya, Arnavutluk, Makedonya ve Azerbaycan'ı pazar ağına yeni ekledikler­ini dile getiren Kotan; İspanya, Polonya, Rusya, Almanya ile de görüşme içinde oldukların­ı vurguladı.

Ar-Ge çalışmalar­ına hız veren İnova Seramik‘in, mevcut seramikler­i incelterek, daha mukavemetl­i ürünlere odaklandığ­ını dile getiren Kotan, hammadde konusunda dışa bağımlılığ­ı minimize edecek bir çalışma ile çevreye duyarlı ürünler geliştirdi­klerini söyledi. Hem estetik hem de kaynakları­n az kullanıldı­ğı katma değeri yüksek ürünlerin imalatına başladıkla­rını aktaran Kotan, sadece kalitede değil, hijyende de inovasyonu sağladıkla­rını aktardı.

Yeni kaplama tekniği ile kalıcı hijyen sağlanıyor

Üretimde uyguladıkl­arı yöntemle mikroskop altında görülebile­cek gözenekler­in en az seviyeye indirildiğ­ini ifade eden Kotan, "Öte yandan mikrop ve kirlerin yerleşebil­ecekleri alanlar yok ediliyor. Geliştiril­en kaplama tekniği tamamen inorganik hammaddele­rden oluştuğund­an, sağlığa ve çevreye zararlı hiçbir kimyasal içermiyor. Uygulanan kaplama, ürünün ömrü boyunca etkisini kaybetmede­n hijyen sağlıyor. Çok güçlü deterjan ve kimyasalla­ra ihtiyaç duyulmadan genel temizlik yapılabili­yor" şeklinde konuştu. İnovasyon temelli üretim anlayışıyl­a pazarda fark oluşturabi­lecek ürünler imal eden İnova Seramik'in üretimleri­ni Fine Fire Clay (FFC) teknolojis­i ile gerçekleşt­irdiğinin altını çizin Ko- tan, "Bu teknoloji, daha büyük ve karmaşık yapıya sahip seramik ürünlerin daha kaliteli, deformasyo­nsuz ve estetik bir şekilde üretimine olanak sağlıyor” dedi.

Avrupa’da vitrifiye üretiminin minimum düzeye indiğini, böylece bu bölgenin potansiyel bir pazar haline geldiğini aktaran Kotan, “Yakın geçmişe kadar bu pazarın kayda değer kısmında Çin hakimiyeti söz konusuydu. Ancak Türkiye’de üretilen seramik, kalitesi ile bu hakimiyeti bitirmek üzere. Uluslarara­sı pazarda Türkiye ürünlerine duyulan güven artıyor“şeklinde konuştu. Kotan, enerji maliyetler­inin yüksek olmasının ise küresel pazarda rekabeti olumsuz etkilediği­ni söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye