NBE - Ozel Ek

Suudi Arabistanl firmalar OSSA ile çal mak istiyor

-

Suudi Arabistan’ n Ba kenti Riyad’da düzenlenen AFED 2018’de Türkiye eref konu uydu. Savunma Sanayii Müste arl (SSM) ile birlikte ana savunma sanayii rmalar n n kat ld Fuarda, OSSA’da üyeleri; Aksa Run at, Ema Sistem, Köprüören Makine ile sektördeki Türk KOB ’leri temsil etti.

“Türk KOB ’leri kalitesiyl­e talep görüyor”

OSSA Proje Yöneticisi U ur Ayd n, AFED 2018’de Raytheon, Bae Systems, Navantia, General Dynamics, Northrop Grumman gibi uluslarara­s savunma ve havac l k rmalar yla, Suudi Arabistan’ n sektörde faaliyet gösteren Taqnia, Sami, SADEC, Al Esnad, Al Racheed, Saud Mechan cal Industr es co., Gdc M ddle East, Mepc, Aec, Al Salam ve Dartec irketlerin­e OSSA rmalar n n kabiliyet ve potansiyel­lerini anlatt .

OSSA rmalar n n, ana sanayinin birçok parças n tedarik ederken, do rudan ihracat gerçekle tirdi ini belirten Ayd n, “Kabiliyetl­eri ve referansla­r n n yan s ra Türk KOB ’leri kalite ve uygun yat ile yurtd nda talep görmektedi­r. OSSA ile yurt d nda birçok fuara kat lan KOB ’ler, OSSA’n n sa lad kolayl k ve vizyonel çal malardan fayda görmektedi­r. Kümelenmen­in sa lad kalite standartla­r nda ve mü teri say s ndaki art üyelerimiz­de memnuniyet vermektedi­r.” dedi.

Suudi Arabistan, savunma ve havac l k sanayiinde üretim ve hizmet alanlar nda yeni yeni geli meye ba lad . Ülke bu anlamda yat r mc lara f rsatlar sunuyor. Ham malzeme, tala l imalat, kablaj, plastik malzemeler gibi üretim alanlar n n yan s ra, s l i lem, döküm/kal p ve kaynak gibi konularda acil ihtiyaçlar oldu unu belirten Suudi Arabistan rmalar özellikle Türk rmalar ile birlikte çal mak ve ortakl klar kurmak ad na çok istekli.

Suudi Arabistan’da düzenlenen 4. Silahlı Kuvvetler-Yerli Üretimi Destekleme Fuarı’na (AFED 2018), katılan OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmes­i (OSSA), firmaların­ın yetenek ve potansiyel­lerini anlattı. Savunma ve havacılık sektörüne yeni giren Suudi Arabistanl­ı firmalar, ihtiyaç duyduğu pek çok alanda OSSA firmalarıy­la çalışmak istiyor.

OSSA’n n kabiliyetl­eri kullan lacak

SADEC Genel Müdür Yard mc s Zekeriya Aksoy, özellikle OSSA bünyesinde yer alan rmalar ile yak ndan ilgilendik­lerini ve kendilerin­e alt yüklenici olarak birçok rma arad klar n ifade etti. Aksoy, OSSA ile çe itli organizasy­onlar düzenlemek istedikler­ini ve böylelikle nitelikli alt yüklenicil­er ile tan arak kabiliyetl­erinden faydalanma­k istedikler­ini ifade etti.

ICDDA’18 kat l m talepleri artarak devam ediyor

OSSA, 23-25 Ekim 2018 tarihlerin­de 4.sünü düzenleyec­e i ve SSM taraf ndan 2 defa Savunma Sanayii Sektör Tan t m Özel Ödülü’ne lay k görülen Savunma ve Havac l kta birli i Günleri (ICDDA) etkinli i de anlat larak Suudi ve yabanc birçok rma etkinli e davet edildi. AFED 2018’de birçok rma ICDDA 2018 etkinli ine kat l m teyidi verdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye