NBE - Ozel Ek

Firmalara proje daveti

-

OST M Enerjik, periyodik olarak düzenledi i küme payla m toplant lar yla üyelerini bilgilendi­riyor. Küme faaliyetle­ri hakk nda bilgiler payla an OST M Enerjik, üyeler aras i birlikleri­nin art r lmas içinde çal malar yürütüyor.

“Amaç üyelerimiz­e

katk ”

OST M Enerjik Yönetim Kurulu Ba kan Ya ar Çelik, kümenin tan n rl n , bilinirli ini art rmay ve üyelerine katk s n n çok oldu u bir yap olu turabilmey­i hede ediklerini anlatt . Bakanl k taraf ndan desteklene­n proje hakk nda da de erlendirme­lerde bulunan Ya ar Çelik, “Projedeki üst ba l klardan vazgeçemiy­oruz. Ama alt ba l klara ekleyebili­yoruz. Amac m z üyelerimiz­e katk da bulunmak. u anda 24 proje orta m z var. Bunu art rmaya çal yoruz. Biz y llardan bu yana faaliyetin­i sürdüren bir kümeyiz. Az msanmayaca­k derecede fazla faaliyet yapt k. Üyelerimiz­in daha fazla kat l m n bekliyoruz.”

Projedeki ayni katk n n önemine de dikkat çeken Çelik, unlar söyledi: “Proje faaliyetin­de bulundu umuzda bizim nitelikli personelim­izi, SGK belgelerin­i ve kaç gün bu projede çal t klar n buraya yazaca z. Bunu da Bakanl a bildirerek Ayni katk toplam olaca z.”

OSTİM Yenilenebi­lir Enerji ve Çevre Teknolojil­eri Kümelenmes­i (OSTİM Enerjik), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kümelenme Destek Programı kapsamında desteklene­n projelerin­e tüm üyelerini dahil etmek istiyor. OSTİM Enerjik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çelik, “Şu anda 24 proje ortağımız var. Bunu artırmaya çalışıyoru­z.”

Hedef ortak ürün

OST M Enerjik Koordinatö­rü P nar Yalman Akcengiz, küme payla m toplant lar n periyodik olarak yapmaya çal t klar n anlatt . Geçen 5 ayl k dönemdeki faaliyetle­r hakk nda bilgilendi­rmelerde bulunan Akcengiz, kat ld klar toplant larda küme üyelerini tan tt klar n ve kabiliyetl­erini anlatt klar n ifade etti. Kümenin yenilene logosu ile ilgili de bilgi veren Akcengiz, “Kurumsal kimli imiz yenilendi, logomuz yenilendi. Logomuz, yukar dan a a ya; güne , hava, su, ye il do a ve topra simgeliyor. Böyle bir yeni yüz var art k.” dedi.

P nar Yalman Akcengiz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl ’n n Kümelenme Destek Program kapsam nda desteklene­n projeleri hakk nda detayl bilgi verdi. Koordinatö­r Akcengiz, “Küme olarak yapmak istedi imiz faaliyetle­rle ilgi bir destek olarak görüyoruz. Yurt d seyahatler­imiz, e itimlerimi­z, teknik gezilerimi­z dahil. Ula mak istedi imiz hedef ortak ürün geli tirmek. Santral rehabilita­syonlar nda yer almak ama onun öncesi yap lacak faaliyetle­rle proje üyesi rmalar m z n kapasitesi­ni geli tirmek amac yla yüzde 50 oran nda destek bulduk bunu böyle de erlendirme­miz gerekiyor. Bu deste i verimli olarak kullanabil­memiz için tüm üyelerin burada yer almas hepimizin menfaatine.” de erlendirme­sini yapt .

 ??  ?? Ya ar Çelik
Ya ar Çelik

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye