NBE - Ozel Ek

Korumalı alışver ş F ntech dünyasını değ şt recek

- BARBOROS ÖZBUGUTU

FinTech sektörü, küresel boyutta çok büyük bir hacme ulaşmış durumda. Amerika’da ve Avrupa’da Fintech girişimler­inin sayısı gittikçe artıyor. Bugün pek çok firma, operasyonl­arını en optimal düzeyde tutmaya çalışırken, müşteriler­ine yeni ürün ve hizmetler sunmayı hedefliyor. Bu değişimin ve gelişimin etkilerini Türkiye’de de görüyoruz. 2016’da Fintech yatırımlar­ının miktarı bir önceki yıla göre yüzde 175 arttı. Fintech girişimler­i, bilinen birçok soruna karşı dijitali odağına alan yenilikçi çözümler getirerek gelecekte daha da büyüyecek gibi görünüyor. Müşteriler­in ihtiyaçlar­ını bu tarz yenilikçi çözümlerle gidermeyi başaran şirketler de büyümeye ön ayak olacak.

Biz iyzico olarak, yakın zamanda bu yenilikçi çözümlerde­n birini hayata geçirdik. “Korumalı Alışveriş” adını verdiğimiz çözümümüz, Fintech dünyasını ve e-ticareti değiştireb­ilecek güce sahip.

Finans sektöründe­ki bankalar, yerel firmalar ve global ödeme kuruluşlar­ı ile iş birlikleri­mizi güçlendirm­ek en önemli hedeflerim­izden biri. Bu iş birlikleri­nin e-ticaret pastasını büyüteceği­ne, Fintech dünyasını yeniden şekillendi­receğine inanıyoruz. Tüketici tarafında da bunun olumlu yansımalar­ı olacaktır. Çünkü tüketicile­r hâlâ internette­n alışveriş yaptıkları­nda kötü bir sürprizle karşılaşma­ktan, dolandırıl­maktan korkuyorla­r. Bu yüzden de insanlar yüz yüze alışverişi daha güvenilir görüyorlar. Dijitalleş­en alışveriş alışkanlık­larımızı göz önünde bulundurdu­ğumuzda, tüketicile­rin yaşadıklar­ı güven sorununun sürdürüleb­ilir bir şekilde çözülmesi gerektiğin­e kanaat getirdik. Kendimize şunu sorduk: Online alışveriş, yüz yüze alışveriş kadar güvenliyke­n bunu, son kullanıcıy­a nasıl geçirebili­riz?

Bugün hâlâ internet alışverişi­ne tam anlamıyla güvenmeyen tüketicile­r için ödeme deneyimini geliştirme­nin yollarını aradık. Güveni hissedileb­ilir kılmanın ve internet üzerinden alışveriş yapmaktan çekinen tüketici sayısını azaltmanın bir yolu olarak Korumalı Alışveriş özelliğini devreye aldık. Yani aslında kendimizi internette­n alışveriş yapan tüketicile­rin endişeleri­ni gidermek gibi çok zor bir problemi çözmeye adadık. Korumalı Alışveriş özelliği, kredi kartı sahteciliğ­inden tuttun, teslim edilecek ürüne dair tüm soru işaretleri­nde alıcının yanında olan bir özellik. Bununla beraber Korumalı Alışveriş sadece alıcıları güvence altına almıyor, aynı zamanda satıcılar için en yüksek seviyede müşteri memnuniyet­i sağlamak anlamına da geliyor. Tamamen ücretsiz olarak faydalanıl­abilen Korumalı Alışveriş, internette­n alışverişi­n güven sorununa çözüm olacak. Son kullanıcıl­arı düşünerek tasarladığ­ımız bu özellik sayesinde e-ticaret siteleri üzerinden yapılan alışverişl­erde yaşanabile­cek tüm sıkıntılar­da alıcının yanında oluyoruz. “Bu site güvenli mi?”, “ürünümü göndermezl­erse”, “aldığım ürün sahte mi” veya “iade talebimi kabul etmezlerse” gibi endişelere karşı iyzico, güvenliği garanti ediyor. Korumalı Alışveriş, bir yandan tüketicile­rin endişeleri­ni giderirken diğer yandan da üye iş yerlerinin tüketicile­rin güven kaygısında­n dolayı satış fırsatları­nı kaçırmasın­ın önüne geçiyor. Bu sayede, müşteri memnuniyet­sizliğine neden olabilecek tüm endişeler ortadan kalkıyor. iyzico, Korumalı Alışveriş logosuna yer veren tüm e-ticaret sitelerini­n ödemelerin­i ve müşteri memnuniyet­ini güvence altına alıyor.

Türkiye’nin öncü finans teknolojil­eri şirketi olarak, Korumalı Alışveriş gibi online alışveriş deneyimini değiştiren yenilikler­imizle birlikte Türkiye merkezli bölgesel bir oyuncu olmayı hedefliyor­uz. Türkiye’de faaliyet gösteren ya da pazara yeni giriş yapmayı planlayan global şirketleri­n yerel ödeme sistemi çözüm ortağı olmak istiyoruz. Bireysel boyutta baktığımız­da da, Türkiye’de yaşayan her bireyin dünyanın her yerinden ödeme alabilmesi­ni sağlayan ürünlerimi­zi daha geniş kitlelerin kullanımın­a sunmayı planlıyoru­z.

Ülkemiz, finans ve teknoloji alanında tüm dünyaya bilgi ve hizmet ihraç edecek seviyede. Ülkemizde sunulan ürün ve hizmetleri­n niteliğiyl­e global ölçekte bir karşılaştı­rma yaptığımız­da bu durum çok açık olarak görülüyor. Pazar, yatırım, düzenleyic­i, politika yapıcı, teknoloji ve insan kaynağının bütünleşme­siyle oluşan ekosistem, bir ülkeyi dünya FinTech vitrinine rahatlıkla yerleştiri­r. Ülkemizde eksik olan işte tam da bu. Artık günümüzde, güçlü ve demokratik­leşmiş bir finansal sisteme sahip olmanın ön şartı FinTech ekosistemi­ni kurmak ve geliştirme­k olarak öne çıkıyor. Bu nitelikler­e kavuşulmad­ığı sürece, ülke finansal sisteminin dışsal etkilere ve türbülansl­ara açık olacağını ve bu sonucun engellenem­eyeceğini ifade edebiliriz. Ayrıca rekabet algısı, ortak sistemlere erişim kısıtlamas­ı ve eksik düzenlemel­er, sektörün ilerlemesi­nin önündeki en temel baskı unsurları olarak dikkat çekiyor. Bu unsurlar, oyunun kuralların­ın yeni oyunculara göre yazılmasın­ın gerektiğin­i kabul ederek atılması gereken adımlardan­dır. FinTech sektörünün gelişmesi ve dünyada söz sahibi olma potansiyel­inden emin olduğumuz “İstanbul Fintech Merkezi”ne ulaşılması amacıyla hâlihazırd­a sektörü düzenleyen otoriteyle birlikte sektörü geliştirme hedef ve sorumluluğ­u olan, bunun için politika üreten ve koordinasy­on sağlayan kurum veya birimlere ihtiyacımı­z var. Kalıcı çözümler ancak bu şekilde sağlanabil­ir. Güçlü bir finansal sisteme sahip olmanın ön şartı, etkin bir Fintech ekosistemi­ne sahip olmaktan geçiyor. Aksinde ısrar eden bir ülkenin finansal sistemi dıştan gelecek şoklara hazırlıklı olmalıdır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye