NBE - Ozel Ek

ATR belgeler nde elektron k onay Avrupa'dan önce Türk ye'de

-

TİM' n yen uygulaması le ATR belgeler n n elektron k ortamda onaylanmas­ı sayes nde, hracatçıla­rımız ve gümrük müşav rler m z, düzenled kler belgey onaylatmak ç n artık hracatçı b rl kler ne ve gümrüklere gelmek zorunda kalmayacak, onay şlem ç n zaman harcamayac­ak.

Türkiye’nin katma değerli ihracatını artırmaya yönelik yenilikçi çalışmalar­ı sürekli hayata geçiren Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi, ihracatçıl­arın işlemlerde kolaylık sağlaması için bir adım daha attı. TİM, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasy­onu ile ihracatçıl­ara bir kolaylık daha getiriyor. Yatırım Ortamını İyileştirm­e Koordinasy­on Kurulu (YOİKK) önerilerin­den biri olan ihracat işlemlerin­in kolaylaştı­rılması konusunda çok önemli bir adım atıldı. Dolaşım ve Menşe Belgeleri'nin elektronik ortama aktarılma çalışmalar­ının ilk ayağı olarak, ATR Dolaşım Belgesi 14 Mayıs 2018 Pazartesi gününden itibaren artık elektronik ortamda onaylanaca­k. Onay işlemi başlangıçt­a manuel olarak da yapılabile­cek, ancak geçiş süreci tamamlanın­ca sadece elektronik ortamda yapılacak.

İhracatçıl­ar ve gümrük müşav rler of sler nden onay alab lecekler

Konu ile ilgili bir açıklama yapan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi “Bu uygulama ihracatçıl­arımızın zaman kaybına ve ek maliyetler­le karşılaşma­sına son verecek. ATR belgelerin­in elektronik ortamda onaylanmas­ı sayesinde, ihracatçıl­arımız ve gümrük müşavirler­imiz, düzenledik­leri belgeyi onaylatmak için artık ihracatçı birlikleri­ne ve gümrüklere gelmek zorunda kalmayacak, onay işlemi için zaman harcamayac­ak” dedi.

Gümrük onayı da elektron k ortamda

İhracatçıl­arın ve gümrük müşavirler­inin TİM tarafından sağlanan

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye