NBE - Ozel Ek

İnosu t B lg lend rme Toplantısı İzm r’de gerçekleşt r ld

-

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi ve Sabancı Üniversite­si'nin ortak hayata geçirdiği ve Türkiye'nin katma değerli, yüksek teknolojil­i ihracatını artırmaya yönelik, üniversite-sanayi iş birliğini zirveye çıkaracak “İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı” yeni dönemlerde firmalara inovasyon alanında ışık tutmaya devam ediyor.

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi, 18 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul dışında ilk kez gerçekleşt­irdiği "İnoSuit Bilgilendi­rme Toplantısı" ile yüze yakın firma temsilcisi ve mentorla Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterli­ği'nde bir araya geldi. Toplantıya İzmir başta olmak üzere Manisa, Aydın gibi Ege'nin farklı illerinden yüze yakın firma temsilcisi ve mentor katıldı.

TİM Genel Sekreteri Dr. H. Bader Arslan ve EİB Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz'ın açılış konuşmalar­ı ile başlayan toplantıda, İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Akademik Koordinatö­rü Dr. Merih Pasin tarafından “İNOVASYON, AMA NASIL?” konulu bir sunum gerçekleşt­irildi. Açılış konuşmasın­da Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi Genel Sekreteri Dr. H. Bader Arslan bu zamana kadar programa başvuran firmaların yaklaşık yüzde 10'unun İzmir'den olduğunu ve bu durumdan memnun oldukların­ı belirterek, katma değerli ihracatın önemine dikkat çekti. Arslan, firmalara İnoSuit programına katılmalar­ı yönünde çağrıda bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz ise inovasyonu­n günümüzde vazgeçilme­z olduğunu belirtirke­n TİM ve İhracatçı Birlikleri­nin inovasyona verdiği öneme dikkat çekti.

Diğer taraftan İnoSuit Programı katılımcıs­ı firma ve mentorlar başarı hikâyeleri­ni aktarma fırsatı buldu.

 ??  ??
 ??  ?? Sayfa çer kler Türk ye İhracatçıl­ar Mecl s tarafından hazırlanmı­ştır
Sayfa çer kler Türk ye İhracatçıl­ar Mecl s tarafından hazırlanmı­ştır

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye