NBE - Ozel Ek

Yerl oyun sektörü hracat rekoru kırdı

-

Ekonom Bakanı N hat Zeybekc , Türk ye Oyun Gel şt r c ler Derneğ ver ler ne dayanarak, yerl oyun sektörünün 700 m lyon dolarlık hracat yaptığını açıkladı. Bakan Zeybekc , oyun yazılım sektörüne destekler n süreceğ n aktardı.

Türkiye ekonomisin­e katkısını her geçen gün arttırmaya devam eden yerli oyun sektörü ihracat rekoru kırdı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Oyun Geliştiric­ileri Derneği verilerine dayanarak, yerli oyun sektörünün 700 milyon dolarlık ihracat yaptığını açıkladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında büyüyen oyun sektörünün, toplamda 700 milyon liralık ihracat yaptığını söyleyerek, 2018 yılındaki beklentile­rin 1 milyar dolara yaklaştığı­nı söyledi. Türkiye’nin dış ticaret hacmi için önemli bir gelir kalemi olmaya başlayan oyun sektörüne dair açıklamala­rını sürdüren Zeybekci, “Türkiye Oyun Geliştiric­ileri Derneği (TOGED) verilerine göre, sektör, 2016’da bir önceki yılki ihracatını yüzde 25 artırarak 500 milyon dolar rakamına ulaştı. Bu, sektörün ihracat rekoru olarak kayıtlara geçti. Türk oyun geliştiric­ilerin oyunlarına artan ilgi, mevcut oyunlara yenilerini­n eklenmesiy­le geçen yıl yeni ihracat rekoruna imza atıldı. Sektörün ihracatı 2017’de bu kez yüzde 40 artarak 700 milyon dolara ulaştı” ifadelerin­i kullandı. Yerli oyunların her yıl kendi ihracat rekorunu kırdığını hatırlatan Bakan Zeybekci, “Türk oyun geliştiric­ileri 2023 yılına yönelik 2,5 ile 10 milyar dolar arası ihracat hedefini de koruyor. Türkiye’den çıTürkiye’de kan oyunlar yakaladıkl­arı ihracat başarısını­n yanında geçen yıl birçok prestijli uluslarara­sı yarışmadan ödülle döndü. Art arda ihracat rekorları kıran sektör, bu yıl 1 milyar dolarlık ihracat hedefliyor. Bizler de Ekonomi Bakanlığı olarak oyun yazılım sektörüne yönelik destekleri­mizi sürdüreceğ­iz” dedi.

Ülkeye döv z kazandırıy­or

TOGED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin de Türkiye’de geliştiril­en oyunlara uluslarara­sı alanda gösterilen ilginin artarak sürdüğünü söyledi. Erkin, mevcut oyunların yeni sürümlerin­in, bunun yanında ciddi bir takipçi kitlesine ulaşan bireysel geliştiric­i ve oyun şirketleri­nin yeni oyunlarını­n tüm dünyada merakla beklendiği­ni ifade etti. Uluslarara­sı alandaki bu ilgiyi ülkeye döviz kazandıran bir faaliyete dönüştürme­kten mutlu oldukların­ı dile getiren Er- hedeflerin­e emin adımlarla ilerledikl­erini belirtti.

Sektörün son dönemde ciddi bir ivme kazandığın­a işaret eden Erkin, bunda oyun geliştirme sektörüne yönelik destekleri­n önemli katkısı olduğunu vurguladı. Bu süreçte başta Ekonomi Bakanlığı olmak üzere çeşitli kurumlarda­n destek gördükleri­ni ifade eden Erkin, "Bu desteklerd­en söz ederken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi Genel Sekreteri Halil Bader Arslan’a özel teşekkür etmemiz gerekiyor. Kendileri her ihtiyaç duyduğumuz­da kapılarını açtılar, karşı karşıya kaldığımız güçlükleri­n aşılmasınd­a hep yanımızda oldular” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? N hat Zeybekc Ekonom Bakanı
N hat Zeybekc Ekonom Bakanı
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye