NBE - Ozel Ek

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TİM Heyetini kabul etti

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve beraberind­eki heyeti, Çankaya Köşkü’nde kabul etti. TİM Başkanı İsmail Gülle “Cumhurbaşk­anımızın da bizlere verdiği destek ile ihracat hak ettiği yere gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimiz bellidir: Hedef dış ticaret fazlası veren Türkiye’dir” mesajı verdi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve beraberind­eki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Toplantıda, son dönemlerde Türkiye’ye yönelik döviz kurları üzerinden oynanan ekonomik tuzakların bozulmasın­da kritik öneme sahip ihracatın güçlendiri­lmesi için atılacak adımlar masaya yatırıldı. Görüşmede Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşk­anlığı Ekonomi Politikala­rı Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan da hazır bulundu.

Cumhurbaşk­anımızın desteğiyle ihracat hak ettiği yere gelecektir

TİM Başkanı İsmail Gülle, ihracat ailesinin Türkiye’nin yerli gücü ve Türkiye’nin milli gücü olduğunu belirterek “Hiçbir tereddüttü­m olmadan şunu ifa- de etmeliyim ki, ihracat ailesi ülkemize kurulacak tuzakları bozacak en kritik yapılardan biridir. Döviz kurları üzerinden ülkemize karşı oynanan oyunları, döviz kazandırıc­ı faaliyet- leri genişleter­ek yine biz bozacağız” dedi. Gülle, “Ülkemizde bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde çok daha büyük bir ihracat sıçraması için gerekli altyapı oluşturula­caktır. Cumhur- başkanımız­ın da bizlere verdiği destek ile ihracat hak ettiği yere gelecektir. Sizlerden aldığımız hedefler doğrultusu­nda ihracatı orta vadede 200 milyar dolarlara çıkaracağı­z. Bundan kimse- nin şüphesi olmasın. Hedefimiz bellidir: Hedef dış ticaret fazlası veren Türkiye’dir” dedi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Kasım 2014’ten beri Çankaya Köşkü’nde kabul gerçekleşt­irmemişti. Böy- lece yaklaşık 4 yıl aradan sonra Çankaya Köşkü’nde ilk kez kabul gerçekleşt­irildi.

TİM Heyeti ile görüşmesi Çankaya Köşkü’nde gerçekleşe­n kabul, 1 saat 20 dakika sürdü.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye