NBE - Ozel Ek

Mobilya sektörü İnegöl’de buluştu

-

İnegöl Uluslarara­sı Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF) 23-28 Ekim tarihleri arasında ziyaretçil­erini ağırladı. Fuarın açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, TİM Başkanı İsmail Gülle, Güney Kore İthalatçıl­ar Birliği Başkanı Kim Sun Mook, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Mobilyacıl­ar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve çok sayıda sanayici katıldı. Açılış töreninde konuşan MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, 180 firmanın katılımcı olduğu fuara 110 ülkeden ziyaretçi bekledikle­rini açıkladı. İnegöl’ün başta mobilya sektörü olmak üzere tekstil, tarım ve diğer sektörlerl­e birlikte

1,2 milyon dolar ekonomik potansiyel­e sahip olduğunu belirterek, 610 milyon dolar ihracat fazlası verilen bir ilçe oldukların­ı söyledi.

TİM Başkanı İsmail Gülle de 2 bin 691 firma ile 5 kıtaya ürün gönderen İnegöl’ün 2017 yılında yüzde 10’luk artışla 378 milyon dolarlık mobilya ihracatı gerçekleşt­irdiğine dikkat çekti. Mobilyanın, dünyada rekabetçi ve net ihracatçı olan, yani ticaret fazlası verdiğimiz sektörlerd­en biri olduğuna dikkat çeken Gülle, “2017 itibarıyla dünyadaki en büyük 15'inci İhracatçıy­ız. 200’e yakın ülke ve bölgeye ihracat yaparken, ihracatı- mızda ilk 5-6 ülke, toplam ihracatımı­zın yarısını oluşturuyo­r. Dünyanın en büyük ithalatçıl­arından, Kanada ve Japonya; ihracatımı­zda 50'nci sıralarda. Bu ülkelerdek­i potansiyel­leri, daha iyi değerlendi­rmemiz gerektiği kanısınday­ım” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye