NBE - Ozel Ek

TÜRK TASARIMINI­N GÜCÜ Des gn Week Turkey’de gözler önünde

-

Ticaret Bakanlığı önderliğin­de, Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi koordinasy­onu ile düzenlenen bu sene üçüncüsü gerçekleşt­irilen Design Week Turkey, 27 panel ve konferans, 80’den fazla konuşmacı, 26 sergi ve enstalasyo­n, 16 atölye çalışması, 100’ün üzerinde tasarımcı ve binlerce izleyiciyi bir araya getirdi. 16-18 Kasım tarihleri süresince 52 bin 300 üzerinde ziyaretçin­in akınına uğrayan Design Week Turkey’de bu yıl United Colors of Benetton, Esprit, Valentino ve Chanel gibi dev markaların yaratılmas­ında önemli katkıları olan Oliviero Toscani ve kullanıcı odaklı tasarımlar­ı ile yeni nesil teknolojil­eri harmanlaya­n ödüllü İngiliz tasarımcı Benjamin Hubert gibi ünlü isimler yer aldı. Özellikle tasarım öğrenciler­inin büyük bir heyecan ile beklediği birbirinde­n değerli panellerde, tasarımın dünü ve bugünü konuşuldu. Panellerin yanı sıra geleceğe yön verecek niteliktek­i tasarım ürünlerini­n görkemli sunumların­ın sergilendi­ği Design Week Turkey kapsamında, interaktif katılım sağlanan atölye çalışmalar­ına ise ilgi büyüktü. Tasarım ekosistemi­nin tüm oyuncuları­nın bir araya geldiği Design Week Turkey’de, yerli ve yabancı tasarımcıl­ar, sanayicile­r ile buluşup tasarladık­ları ürünleri sergileme fırsatı buldu.

“Türk ye’n n geleceğ n hep beraber tasarlayal­ım”

Bu yıl 3’üncüsünü düzenlenen Design Week Turkey’in tüm tasarım ekosistemi­ni bir araya getirerek önemli bir başarıya daha imza attığını kaydeden TİM Başkanı İsmail Gülle, “Bu kapsamda 3 gün boyunca bizleri yalnız bırakmayan, tasarımla ilgilenen herkesi tebrik ediyoruz. Etkinliğim­iz sayesinde hepimiz yeni dünyanın en önemli unsurların­dan olan tasarımı yakından tanıma fırsatını yaşadık” dedi. "Tasarımın ülkemizdek­i konumunu güçlendirm­ek, tasarım ve endüstri entegrasyo­nunu sağlamak amacıyla yapılan Design Week Turkey’e katkıların­dan dolayı başta Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diyen TİM Başkanı İsmail Gülle, hedefin ‘Dış ticaret fazlası veren Türkiye’ olduğunu belirterek, “Gelin, Türkiye’nin geleceğini hep beraber tasarlayal­ım’ çağrısında bulundu.

Ana teması Tasarım Ekos stem

“Tasarım Ekosistemi” teması ile ziyaretçil­eri karşılayan Design Week Turkey’de bu yıl, Türkiye’de tasarım kültürü oluşturmak; Türkiye’nin tasarım gücünü dünyaya tanıtmak ve tasarımın ekonomidek­i rolünün önemi konularına dikkat çekildi. Tasarım ekosistemi­nin tüm oyuncuları­nın bir araya geldiği Design Week Turkey’de endüstriye­l tasarımdan modaya, mimariden görsel iletişim tasarımına kadar birçok tasarım disiplini geniş bir yelpazede ele alındı. Design Week Turkey’nin bu seneki açılışında görkemli bir sahne gösterisi ile başladı. Ouchhh tarafından düzenlenen sahne gösterisin­de, ziyaretçil­er benzeri görülmemiş bir dinleti ile karşılaştı. Gösteriyi bu denli özel kılan ise, işitsel bir performans­ın ötesinde, görsel bir performans­ın da sergilenmi­ş olmasıydı. Programını­n 3’üncü gününde Ouchhh Kurucusu ve Direktörü Ferdi Alıcı’nın gerçekleşt­irdiği “Yeni Medyada Yapay Zekanın Şiirsel Yolculuğu” sunumunda, bu sahne performans­ının özelliği ise detaylı bir şekilde anlatıldı.

Dünyaca ünlü s mler tecrübeler n paylaştı

Design Week Turkey’in diğer ana konuşmacıl­arı arasında çalışmalar­ını endüstriye­l tasarım ve mekanik mühendisli­ği disiplinle­ri ile bir arada geliştiren yaratıcı ürün tasarım şirketi LUMIUM’un CEO’su Srini Srinivasan, iF Internatio­nal Forum Design CEO’su Ralph Wiegmann, dünya modasının yeni Türk süperstarı olarak bilinen Moda Tasarımcıs­ı Dilara Fındıkoğlu, yeni dönemin genç tasarımcıl­arından dünyaca ünlü Raisa&Vanessa kardeşler oldu. Ünlü Moda Tasarımcıs­ı Hakan Akkaya ise “Dünya Starlarını­n Yeni Modası: Türk Tasarımı” isimli panelde Türk tasarımını­n Türkiye ve dünyadaki yolculuğun­a ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Vision Talk kapsamında ise Ouchhh Yönetmen ve Yeni Medya Sanatçısı Ferdi Alıcı “Yeni Medyada Yapay Zekânın Şiirsel Yolculuğu” başlıklı bir sunum gerçekleşt­irdi. Bu yılki Design Week Turkey sadece Haliç Kongre Merkezi ile de sınırlı kalmayarak şehrin farklı noktaların­a yayıldı. Tomtom Mahallesi, Sütlüce, Fener - Balat ve Levent gibi İstanbul’un farklı noktaların­da Tomtom Design Walks, HomeArt Brunch, HomeArt Design Walks ve Design Talks by Hipicon etkinlikle­ri gerçekleşt­irildi.

 ??  ??
 ??  ?? Sanatçı Haydar Akdağ’ın 28 b n p pet kullanarak ürett ğ , İstanbul’u anlatan eser Des gn Week Turkey’ n en çok lg çeken enstalasyo­nlardan oldu.
Sanatçı Haydar Akdağ’ın 28 b n p pet kullanarak ürett ğ , İstanbul’u anlatan eser Des gn Week Turkey’ n en çok lg çeken enstalasyo­nlardan oldu.
 ??  ?? Sayfa çer kler Türk ye İhracatçıl­ar Mecl s tarafından hazırlanmı­ştır
Sayfa çer kler Türk ye İhracatçıl­ar Mecl s tarafından hazırlanmı­ştır
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tüket m toplumunun gıda z yanı ve açlık sorunsalın­ı ron k b r d l le eleşt ren, Derya Geylan ’n n Açlık Oyunları serg s z yaretç ler n lg odağı oldu.
Tüket m toplumunun gıda z yanı ve açlık sorunsalın­ı ron k b r d l le eleşt ren, Derya Geylan ’n n Açlık Oyunları serg s z yaretç ler n lg odağı oldu.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye