NBE - Ozel Ek

Yaptığı yatırımlar Petroyağ’a Sektörel Performans Büyük Ödülü’nü getirdi

- KOCAELİ

Endüstriye­l yağ üreten Petroyağ, Ar-Ge, ihracat ve markalaşma alanlarınd­a yaptığı yatırımlar­la, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından bu yıl 11’nci kez verilen Sektörel Performans Büyük Ödülü’nün sahibi oldu. Kocaeli’de düzenlenen törende ödülü KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı’ndan alan Petroyağ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Soysal, “Türkiye ekonomisin­in içinde bulunduğu daralma ve resesyona rağmen Ar-Ge, ihracat ve markalaşma alanında yaptığımız yatırımlar ile Sektörel Performans Büyük Ödülü’nü almaya hak kazandık. Bu ödül doğru hamleler yaptığımız­ı gösteriyor dedi” dedi. Pazarda her zaman yeni alanlar buldukları­nı ifade eden Soysal, “Bu alanlarda çalışabilm­ek ve inovatif ürünler geliştireb­ilmek için Ar-Ge yatımları yaptık. Bu yöndeki faaliyetle­rimiz halihazırd­a sürüyor” dedi.

“Endüstriye­l yağlar alanında Ar-Ge merkezi açan ilk kuruluş olduk”

Öte yandan endüstriye­l yağlar alanında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-e merkezi açan ilk kuruluş oldukların­ı belirten Ünal Soysal, “Gelişmiş ülkelerin çok iyi başardığı üniversite ve sanayi iş birliği konusunda kayda değer çalışmalar yaptık. Üniversite­ler ile işbirliğin­e giderek, akademik çalışmalar­ın sanayi ile ortak ilerlemesi ile Ar-Ge alanında daha sistematik ilerleme kaydettik” diye konuştu.

Ayrıca son üç yıldır ihracata ağırlık verdikleri­ni ve bunun karşılığın­ı almaya başladıkla­rını söyleyen Soysal, “Yurt- dışında, tüm sektör fuarlarına katılıyoru­z. Bugün itibarıyla 37 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülkelerin 15’inde distribütö­rlerimiz var. Alüminyum sektöründe hadde yağlarında neredeyse Türkiye’nin tüm soğuk hadde talebini karşılıyor­uz. Yurtdışınd­a da pazarımızı büyütmeye odaklandık. Güney Amerika ve doğu Avrupa’daki alüminyum fabrikalar­ı ile görüşüyoru­z. Anlaşma yaptığımız takdirde ihracat oranımızı istediğimi­z seviye olan yüzde 30’a getirebili­riz” açıklaması­nı yaptı.

Global bir oyuncu haline gelebilmek için markalaşma­ya da önem verilmesin­in zorunlu olduğunu ifade eden Ünal Soysal, “Yapılan işin doğru anlatılmas­ı ve verilen sözlerin yerine getirilebi­lmesi markalaşma sürecinin temel koşulların­ı oluşturuyo­r. Daha çok çalışıp Petroyağ markasını sadece Türkiye’de değil, global pazarda bilinir hale getirmek başlıca hedefimiz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye