NBE - Ozel Ek

Limak Uludağ Elektrik, kadın istihdamıy­la ‘Enerjide Örnek Şirket’ oldu

- BURSA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilki düzenlenen Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar ödül töreni, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da iştirak ettiği törenle sahiplerin­e verildi. Jüri başkanlığı­nı Güler Sabancı’nın yaptığı yarışmada en çok kadın istihdamı gerçekleşt­iren şirketleri­n değerlendi­rildiği “Enerjide Örnek Şirket” kategorisi­nde ödülü Limak Enerji Uludağ Elektrik aldı. Bakan Berat Albayrak ödülü, şirket adına Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’e takdim etti.

Törende konuşma yapan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Limak Grubu olarak yaptığımız her girişime kadın eli değiyor. Bu sorumluluk bilinciyle gerçekleşt­irdiğimiz işlerin ödüllendir­iliyor olması bizim için bir gurur ve motivasyon kaynağı oluyor. Sektör olarak girişimci kadın sayısını artırmak ve destelemek görevimiz” dedi. Özdemir, TÜİK İstatistik­lerle Kadın 2017 verilerine bakıldığın­da kadınların istihdam oranı yüzde 28 iken, Limak Yatırım kuruluşu olan Limak Uludağ Elektrik Perakende Satış AŞ’nin yüzde 35 kadın yönetici ve yüzde 50 kadın çalışan oranı ile en çok kadın istihdamıy­la ödül aldıkların­ı ifade etti.

Limak Enerji, faturalard­a kullanılan kağıtları doğaya yeniden kazandırma­k amacıyla başlattığı “Yeşil Dönüşüm Ormanları” projesiyle de 10’uncu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nde ödül aldı. Yalnızca faaliyet alanında değil, sosyal konularda da projeler üreten Limak Enerji, sürdürüleb­ilirliğe yönelik çalışmalar­ıyla da ödüller aldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye