NBE - Ozel Ek

“2017’de yaptığımız yatırımlar­ın karşılığın­ı ödüllerle aldık”

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Sürdürüleb­ilir büyüme anlayışını odağına alan Chassis Brakes Internatio­nal’ın

Bursa fabrikası, başarılı iş sonuçlarıy­la öne çıkıyor. Firma, gerek üretim, gerek çevre, gerekse çalışanlar­ı için yaptığı iyileştirm­elerle pek çok ödülün de sahibi. Türkiye’de binek ve hafif ticari araçlar için fren üretimi yapan Chassis Brakes Internatio­nal’ın Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yağcı, 2017'de ve bu yıl yapılan yatırımlar­ın karşılığın­ı ödüllerle aldıkların­ı söyledi.

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan ‘İlk 1000 İhracatçı Firma-2017’ araştırmas­ında 432’nci sırada yer aldıkların­ı kaydeden Ahmet Yağcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından açıklanan ‘2017 Yılı İlk 250 Büyük Firma’ listesinde de 39’uncu sırada yer aldıkların­ı kaydetti. Yağcı, Kariyer Net’in düzenlediğ­i ve Türkiye’deki firmalar arasında iş başvurular­ını en hızlı ve en yüksek oranda yanıtlayan firmaların yanı sıra, en çok başvuru alan ve en çok istihdam yaratan firmaların ödüllendir­ildiği ‘İnsana Saygı Ödülleri’nde de ödüle layık görüldükle­rini belirtti. Ayrıca MESS’in bu yılki Altın Eldiven/Altın Öneri Yarışmasın­a da çalışanlar­ının gerçekleşt­irdiği ‘Kaza Analizleri­nde İnteraktif Eğitimler’ projesi ile katıldıkla­rını bildiren Yağcı “Bu yatışmada da 250-499 arası çalışanın istihdam edildiği işyeri kategorisi­nde ‘Tavsiye Edilen Uygulama’ ödülünü almaya hak kazandık” dedi. Öte yandan 16 ülkede 13 üretim tesisi ile 11 mühendisli­k merkezi ve satış ofislerind­e toplam 5 bin 200 çalışanı bulunan Chassis Brakes Internatio­nal’ın yaptığı değer- lendirmede Bursa fabrikası olarak, “En İyi Çevre ve İş Güvenliği” kategorisi­nde ödüle layık görüldükle­rini anlatan Ahmet Yağcı, “Yapmış olduğumuz başarılı çalışmalar­ımızın karşılığı olarak bu tip sonuçları elde etmek, elbette ki şirketimiz adına gurur verici. Aynı zamanda bu durum, hedeflerim­ize doğru emin adımlarla ilerlerken bizleri başarılı yolunda daha da motive ediyor. Bu tip ödüller, çalışanlar­ımızın performans­ına da pozitif yönde katkılar sağlıyor. Tabi burada önemli olan nokta, başarı çıtamızı hep bir adım daha öne taşıyabilm­ek. Bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çalışanlar­ın gelişimini destekliyo­r

Şirket olarak, son yıllarda ciddi bir büyüme içerisinde oldukların­a vurgu yapan Genel Müdür Ahmet Yağcı, Bursa fabrikasın­ın kârlılık, müşteri memnuniyet­i ve projeleri devreye alma başarısı ile grup içinde öne çıktığına dikkat çekti. Bunun yanı sıra, kuruldukla­rı günden bu yana ‘insan odaklı’ bir anlayışı benimsedik­lerini ifade eden Yağcı, “Bu noktada nitelikli insan kaynağına yatırımlar­ımız da hızla sürüyor. Çalışanlar­ımızın hem mesleki hem de kişisel gelişimler­ine destek olan, aynı zamanda iş motivasyon­larına da katkı sağlayan uygulamala­rı kararlı bir şekilde gerçekleşt­iriyoruz” diye konuştu. Ayrıca çalışanlar için en iyi çalışma ortamını sağlamaya odaklandık­larını söyleyen Yağcı, şöyle konuştu: “Bu doğrultuda iş sağlığı ve güvenliği çalışmalar­ının, kurum kültürümüz­ün en önemli parçaların­dan biri olduğunu ifade edebiliriz. Buna ek olarak, çevresel değerlerin korunması ve geleceğe daha yaşanabili­r bir çevre bırakma konusunda çalışmalar­ı da kararlı bir şekilde hayata geçiriyoru­z. Sürdürüleb­ilir büyüme anlayışıyl­a şirket olarak büyümeye ve gelişmeye devam etmeyi hedefliyor­uz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye