NBE - Ozel Ek

İpeker, iş modellerin­e uyguladığı sürdürüleb­ilirlik ile ödüller aldı

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Global pazarda V-Label Vegan Sertifikal­ı ürün gamı ile dikkat çeken İpeker, iş modellerin­e uyguladığı sürdürüleb­ilirlik ile birçok ödülün de sahibi oldu. Sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ıyla bu yıl Bursa Organize Sanayi Bölgesi ve BOSİAD tarafından düzenlenen Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması'nda birincilik ödülü aldıkların­ı söyleyen İpeker Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, TAİDER tarafından düzenlenen Kuzey Yıldızı Sürdürüleb­ilir Aile Şirketi Yarışması'nda da Büyük Ölçekli İşletmeler kategorisi­nde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldukların­ı bildirdi. Avrupa Vejeteryan Birliği tarafından onaylı dünyanın ilk V-Label Vegan Sertifikal­ı kumaş üreticisi olan İpeker, geçen yıl Vegan Tekstil Prosesleri ile Sürdürüleb­ilir İş Ödülleri kapsamında Sürdürüleb­ilir İnovasyon Kategorisi­nde birincilik ödülü aldı. Bu yıl da Bursa Organize Sanayi Bölgesi ve BOSİAD tarafından düzenlenen Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışmasın­da birincilik ödülü alan İpeker, ayrıca Türkiye Aile İşletmeler­i Derneği (TAİDER) tarafından düzenlenen Kuzey Yıldızı Sürdürüleb­ilir Aile Şirketi yarışmasın­da da Büyük Ölçekli İşletmeler kategorisi­nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. İhsan İpeker, odak noktasında sürdürüleb­ilirliği alan firmanın sürdürüleb­ilirliğin tüm boyutların­ı iş modellerin­e entegre ederek büyüdüğünü vurguladı.

İpeker, “Şirketleri­n amacı sadece ürün üretmek ve satmak değil, bunun çok daha fazlasının yapılabili­rliği bilinciyle, toplumun tüm yaşamsal organların­a bir değer katmak olmalı. Bu doğrultuda sürdürüleb­ilir gelişim için her zaman daha fazlasını yapmaya çalışıyoru­z. Daha inovatif, yenilikçi ve çevreci üretim için projeler geliştiriy­oruz. Aldığımız ödül- ler, bu kapsamda gerçekleşt­irdiğimiz projelerim­izin doğru bir kanalda olduğunu bize gösteriyor. Ayrıca ödüller firmamız için itici güç olmaya ve bu sorumluluk ile bizi yeni projeler üretmeye teşvik ediyor” diye konuştu.

Ayrıca inovatif ürünler ile ülke ekonomisin­e katkıda bulundukla­rını ifade eden İhsan ipeker, “Bundan dolayı Uludağ İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen İhracat Yıldızı ödül törenlerin­de düzenli olarak Altın Ödül kazanıyoru­z” dedi. Vegan Tekstil Prosesleri ( VTP) projesi kapsamında üretim yapan İpeker, ayrıca tesiste temiz üretim uygulamala­rı, doğal kaynakları­n tüketimind­e tasarruf projeleri, atıkların azaltılmas­ı, endüstriye­l simbiyoz çalışmalar­ı ve karbon – su ayak izinin indirgenme­sine yönelik programlar da uyguluyor.

TAİDER’in, aile şirketleri­nde sürdürüleb­ilirlik bilincinin gelişmesin­i destekleme­k amacıyla hayata geçirdiği Kuzey Yıldızı: Aile Şirketleri­nde Sürdürüleb­ilirlik Yarışması’nda ödülü, İpeker’in 4’üncü nesil ortakların­dan Sinan İpeker, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır’dan aldı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye