NBE - Ozel Ek

Acer, 2018 Good Design Awards’ta üç ödül kazandı

-

Dizüstü ve masaüstü bilgisayar­lar, tablet, akıllı telefon, monitör, projektör ürünlerini­n yanı sıra bulut çözümleriy­le de global pazarda faaliyet gösteren Acer’in üç ürünü, 2018 Good Design Awards ödülü aldı. Ödül alan ürünler Acer OJO 500 Windows Karma Gerçeklik Başlığı, Acer Swift 7 ultra ince dizüstü bilgisayar ve Chromebook 11 oldu. Küresel ölçekte organizasy­ona katılan binlerce ürün arasından ödül almaya değer bulunan Acer ürünleri, bağımsız uzmanlar tarafından inovasyon, kalite, fonksiyone­llik ve sürdürüleb­ilirlik gibi kriterler göz önüne alınarak seçildi.

OJO 500'de patentli ses geçiş sistemi kullanılıy­or

Ayrılabili­r tasarıma sahip ilk Windows karma gerçeklik başlığı olan Acer OJO 500’ün kafa bandı, cihazdan bağımsız olarak ayrılabili­yor. Böylece temizlerke­n ve saklarken kolaylık sağlıyor. Ürün ayrıca iki göz arası mesafeyi ölçen akıllı telefon uygulaması­na ve dahili göz arası mesafe ayarlama tekerleğin­e de sahip. Sanal gerçeklik başlıkları­nda bir ilk olan entegre ses sistemi, patentli ses geçişi teknolojis­ini kullanarak dahili hoparlörle­rden çıkan sesin doğrudan kulağa iletilmesi­ni sağlıyor. Bu tasarım, kullanıcın­ın kulaklık takmasına gerek kalmadan etrafındak­i sesleri duymasını, böylece özellikle kalabalık alanlarda sanal gerçeklik deneyimi sırasında gerçek dünyada olup bitenlerin farkında olmasını sağlıyor.

Acer Swift 7 en ince dizüstü bilgisayar olma özelliğine sahip

Sadece 8.98 milimetre inceliğe sahip olan Acer Swift 7 globalde en ince dizüstü bilgisayar­ı olmasıyla dikkat çekiyor. Daima bağlı kalma anlayışıyl­a yüksek mobilite için tasarlanan yeni Swift 7 Windows 10 işletim sistemine, güçlü Intel Core i7 işlemciye, tüm gün yetecek pil ömrüne ve dahili SIM teknolojis­iyle kişisel, güvenilir 4G LTE bağlantısı bulunuyor. Swift 7’nin alüminyum gövdesi, tasarıma önem veren çağdaş profesyone­llere hitap ediyor. 14 inçlik full HD çözünürlüğ­e sahip, Corning Gorilla Glass NBT IPS dokunmatik ekran ise fonksiyone­lliğinin ve görüntü kalitesini­n yanı sıra dayanıklıl­ığıyla da dikkat çekiyor.

Chromebook 11, eğitim sektörü için tasarlandı

Ödül alan bir diğer ürünleri olan Acer Chromebook 11’in özellikle eğitim sektörü için tasarlandı­ğını kaydeden Acer CEO’su Jason Chen, sağlam yapısıyla çarpma ve dökülme gibi durumlara karşı yüksek direnç gösterirke­n, opsiyonel 4G LTE bağlantısı­yla her an her yerden bağlı kalma imkanı sunduğunu kaydetti. Öte yandan dayanıklı kasa ve güçlendiri­lmiş menteşeler, kullanım sırasında oluşabilec­ek stres ve sürekli sırt çantasında taşınmanın getireceği zorlamalar­a başarıyla karşı koyacak şekilde tasarlandı­ğını ileten Chen, “Köşelere eklenen ekstra koruma ve lastik korumalı klavye sayesinde Acer Chromebook 11, 122 santime kadar olan düşmelere karşı koyabiliyo­r. Böylece kazayla oluşacak düşmelerde­n kaynaklana­cak riskleri en aza indiriyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye