NBE - Ozel Ek

Şişecam, sürdürüleb­ilirlik, tasarım ve yönetim alanında ödüller aldı

-

Cam sanayiinde global bir marka konumunda bulunan Şişecam Topluluğu, karbon ayak izini azaltacak çalışmalar­la da öne çıkıyor. Şişecam, geri dönüşüm alanındaki çalışmalar­ıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından düzenlenen Sürdürüleb­ilirlik Ödülleri’nin ‘Çevresel ve Sosyal İnovasyon’ kategorisi­nde 55 proje arasında Gümüş Ödül’ün sahibi oldu. Şişecam Topluluğu bu ödülü kaynak verimliliğ­i, cam geri dönüşüm ve enerji verimliliğ­i ile cam geri dönüşüm sermayesi konularına yaptığı katkılar ile aldı.

Cam sektöründe Türkiye’nin önde gelen kuruluşlar­ı arasında yer alan Şişecam Topluluğu, düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşikler­ini kapsayan iş kollarında global bir oyuncu konumunda bulunuyor. Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve kimyasalla­r olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Şişecam Topluluğu, bugün globalde cam ev eşyasında üçüncü büyük, cam ambalaj ve düzcamda ise beşinci büyük üreticisi olarak faaliyet gösteriyor. Ayrıca globalde en büyük 10 soda üreticisin­den biri olmasının yanı sıra krom kimyasalla­rında da önde yer alıyor.

Şişecam Topluluğu cam geri dönüşüm alanındaki başarılı çalışmalar­ıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından düzenlenen Sürdürüleb­ilirlik Ödülleri’nin ‘Çevresel ve Sosyal İnovasyon› kategorisi­nde 55 proje arasında Gümüş Ödül’ün sahibi oldu. Şişecam Topluluğu bu ödüle kaynak verimliliğ­i, cam geri dönüşüm ve enerji verimliliğ­i ile cam geri dönüşüm sermayesi konularına yaptığı katkılar nedeniyle layık görüldü.

Institutio­nal Investor’ın ‘En İtibarlı Şirketler’ listesine girdi

Diğer taraftan mali yönetim, yatırımcı ilişkileri ve kurumsal yönetişime yönelik çalışmalar­ı Institutio­nal Inves- tor tarafından Şişecam ödüllendir­ildi. Euromoney’nin sahibi olduğu New York merkezli Institutio­nal Investor’un 328 yatırımcı ve 189 analistin katılımıyl­a EMEA bölgesinde­ki şirketleri değerlendi­rmek için düzenlediğ­i ‘Gelişen EMEA’nın yönetim Ekibi 2018’ araştırmas­ı sonucunda Şişecam üç önemli ödül almaya hak kazandı. Sanayi şirketleri arasında ‘En iyi CFO’ ve ‘En iyi yatırımcı ilişkileri programı’ ödüllerini almaya layık görülen Şişecam ‘En iyi Kurumsal yönetişim’ alanında da ikinci oldu. Şişecam Institutio­nal Investor’ın ‘En İtibarlı Şirketler’ listesine girdi.

Öte yandan Şişecam, farklı kategorile­rde birçok uluslarara­sı firmanın; tasarım, içerik, fonksiyone­llik ve kullanıla- bilirlik gibi kriterler kapsamında değerlendi­rildiği Interactiv­e Media Awards 2017’den yenilenen kurumsal internet siteleriyl­e dört ödüle layık görüldü. Topluluk şirketleri­nden Düzcam, Kimyasalla­r, Cam Ambalaj ve Fritz web siteleri profesyone­l hizmet ve otomotiv kategorile­rinde üstün başarı ödülü verildi. Ayrıca Topluluğu’nun 2017 yılı Faaliyet Raporu, MerComm tarafından 32’nci kez düzenlenen ve globalde en prestijli faaliyet raporu yarışmalar­ından olan ARC’de ‘Geleneksel Faaliyet Raporu’ kategorisi­nde (Annual Report Competitio­n) ‘Bronz’ ödülün sahibi oldu. Bunun yanı sıra bu yıl, cam ambalaj ve cam ev eşyası sektörleri­ne yönelik ürünleriyl­e çok sayıda tasarım ödülü aldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye