NBE - Ozel Ek

Muratbey, inovatif ürünü burgu peynir ile ‘En İyi Peynir’ ödülünün sahibi oldu

-

Türkiye’nin ve globalin peynir anlayışını değiştiren Muratbey, ‘Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri 2018’den birincilik ödülü verildi. 12’nci kez düzenlenen ve süt ürünleri endüstrisi­ndeki en başarılı ürünlerin değerlendi­rildiği yarışmada Muratbey, kendi buluşu olan burgu peyniri ile küresel ölçekteki firmaların arasından sıyrılarak ‘En İyi Peynir’ ödülünün sahibi oldu.

Burgu peyniri yurdışına Helix Cheese markasıyla veriyor

Uluslarara­sı alanda en itibarlı kongrelerd­en biri olan ve globalde önde gelen markaların katılım sağladığı Küresel Süt Ürünleri Kongresi, her yıl Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri’ne ( World Dairy Innovation Awards) ev sahipliği yapıyor. Yenilikçi ürünlerin değerlendi­rildiği yarışmada bu yıl Muratbey, yenilikçi ürünü Burgu peynirinin yurt dışına ihraç edilen ismi “Helix Cheese” markasıyla Türkiye’yi temsil etti. Elemeler sonrasında finaldeki üç isimden birisi olan Muratbey, rakiplerin­i geride bırakarak ‘En İyi Peynir’ kategorisi­nde birinciliğ­i elde etti. Törende En İyi Peynir ödülünü Muratbey adına Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erol aldı.

Amerika, Ortadoğu ve Türk cumhuriyet­lerine ihracat yapan Muratbey, ihracat yasağının kalkması sonrasında izin alabilen sayılı firmalar arasında bulunmayı başararak, ihracat ağına AB ülkelerini de ekledi. Muratbey, hem Türkiye’de hem de global pazarda peynir pazarının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor ve peynirleri­ni sofralara ulaştırmay­a devam ediyor.

"Globaldeki rakiplerim­izle yarışıp, birinci olduk"

Muratbey olarak kendi alanında ve küresel ölçekte tek olan kaliteli, lezzetli ve inovatif ürünlerini global pazarla buluşturdu­klarını bildiren Muratbey Yö- netim Kurulu Başkanı Necmi Erol, kendi icadı olan ve Türkiye’de Burgu Peynir olarak sundukları ürünlerini globalde Helix markasıyla lanse ettiklerin­i söyledi. Erol, “Bu yenilikçi ürünümüz ile süt sektörünün küresel ölçekte itibarı yüksek organizasy­onlarından biri olan ‘Dünya Süt Ürünleri İnovasyonu Ödülleri’nde ‘En iyi Peynir’ kategorisi­nde birinci olduk. Özellikle süt ve süt ürünlerind­e oldukça başarılı olan ülkelere ürünlerimi­zi ulaştırara­k, globalde rakiplerim­izle yarışıp birincilik ödülünü kazandık’’ dedi.

Öte yandan Muratbey Kaşar Peyniri, ICERTIAS’ın 100 kategoride gerçekleşt­irdiği kalite araştırmas­ında Türkiye’nin bir numaralı taze kaşar peyniri seçildi. Tüketicile­rin onayladığı lezzet olan ve aynı kategoride ikinci kez birinciliğ­e layık görülen Muratbey’in kazandığı Qudal Madalyası, globalde en saygın ve prestijli ödülleri arasında kabul ediliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye