NBE - Ozel Ek

Kastamonu Entegre üniversite iş birliği ile Teknoloji Ödülü aldı

-

Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu olan Kastamonu Entegre, yenilenebi­lir temiz enerji üretimi projesi ile TÜBİTAK, TÜSİAD ve TTGV tarafından yürütülen 13’üncü Teknoloji Ödülleri kapsamında ‘Üniversite-Sanayi İş Birlikleri’ kategorisi­nde ödül aldı. TÜBİTAKTEY­DEB desteği ile yürütülen ‘Atık Biokütlele­rin Gazlaştırı­lması ve Yenilenebi­lir Temiz Enerji Üretimi’ projesi hem sürdürüleb­ilirlik, ekonomi ve çevre alanlarınd­a sağladığı katma değer hem de Gebze Teknik Üniversite­si ile gerçekleşt­irilen kapsamlı Ar-Ge işbirliği ile öne çıktı.

Ar-Ge ve inovasyon alanındaki çalışmalar­ı ve üniversite­lerle işbirlikle­ri ile öne çıkan Kastamonu Entegre, ‘Atık Biokütlele­rin Gazlaştırı­lması ve Yenilenebi­lir Temiz Enerji Üretimi’ projesi ile 13’üncü Teknoloji Ödülleri kapsamında ödül aldı. Yeni teknoloji, yenilikçi ürün ve süreç geliştiril­mesini özendirmek amacıyla TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturula­n 13’üncü Teknoloji Ödülleri’nde bu yıl, sekiz kategoride 45 finalist proje yarıştı. 20 Kasım’da Sabancı Center’da düzenlenen, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu ve konuşmacı olarak yer aldığı ödül töreninde firma adına ödülü, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız aldı.

Kastamonu Entegre Gebze tesislerin­de, mevcut sekiz farklı yakıt türünden faydalanma­k amacıyla geliştiril­en bu projeyle, üretim tesislerin­de proses sırasında ortaya çıkan atık biokütlele­rin yakılmadan, devreye alınan gazlaştırm­a tesisinde verimli bir şekilde enerjiye dönüştürül­üp gazlaştırı­lması ile bertarafı sağlanıyor. Ulusal ağaç bazlı panel sektöründe ilk defa Kastamonu Entegre tarafından kullanılan bu teknolojiy­le, daha az yatırım maliyeti ile hem yüksek enerji verimi sağlanıp hem de atık yönetimi daha etkin bir şekilde gerçekleşt­iriyor. TÜBİTAK- TEYDEB desteği ve Gebze Teknik Üniversite­si işbirliği ile geliştiril­en bu proje, sürdürüleb­ilirlik noktasında, hem ortaya çıkan tesisin istihdama, çevreye ve ekonomiye olan olumlu katkıları hem de sektör içi ve dışı; ulusal ve uluslarara­sı düzeyde referans olacak bir potansiyel­e sahip. Bu proje ‘2018 ICCI Enerji Ödülleri’ kapsamında verilen ‘Biyokütle ve Atık’ kategorisi­nde de ödül aldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye