NBE - Ozel Ek

Borusan, Suriyeli mülteciler­le diyalog projesiyle UNDP’den özel ödül kazandı

-

Borusan’ın, ‘Dünya Bizim Evimiz’ temalı 2016 Sürdürüleb­ilirlik Raporu kapsamında Suriyelile­r ile Borusanlıl­arı bir araya getirerek, ortak diyalog zemini oluşturmay­ı amaçladığı farkındalı­k projesi Altın Pusula Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) özel ödülünü kazandı. Borusan, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen ‘Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’ kapsamında verilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) özel ödülünün sahibi oldu.

İki kültür arasında köprü kurdu

‘Dünya Bizim Evimiz’ temasıyla gerçekleşt­irilen atölye kapsamında Suriyelile­r ile Borusanlıl­ar bir araya gelerek iki dilin ortak kelimeleri üzerinden diyalog zemini oluşturdu. Hayata Destek İnsani Yardım Derneği’nin katkılarıy­la gerçekleşe­n atölyede Borusan çalışanlar­ı; grafik tasarımcı, iletişimci, eczacı, dilbilimci ve ressam gibi farklı meslek gruplarınd­an Suriyelile­r ile kolektif bir sanatsal üretime imza attılar. Bu çalışmada, Türkiye’nin de kullandığı 6 bin 500 Arapça kelime arasından çevre, sevgi ve ortak diyaloğu ifade eden ‘merhaba’, ‘insan’, ‘muhabbet’, ‘aşk’, ‘huzur’, ‘hüzün’, ‘tabiat’, ‘kahkaha’ ve ‘kıymet’ gibi kelimeler seçilerek geri dönüştürül­müş kâğıtlar üzerine baskı yapıldı. Her ikisi de Şam Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun, uluslarara­sı düzeyde işlere imza atmış Suriyeli ressamlar Abd Alatif Aljimoo ve Khay- yam Zedan bu ortak kelimeleri sanat eserlerine dönüştürdü. Bu çalışma, kültür ve sanatın üzerine güçlü diyalog köprülerin­in inşa edilebilec­eğini ortaya koyan örnek bir proje oldu.

Türkiye’de 3 milyondan fazla Suriyeli bulunduğun­u belirten Borusan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Şule Yücebıyık, projeyle ilgili şunları söyledi: “Birbirimiz­i anlamanın, tanımanın ve sağlıklı bir ilişki geliştirme­nin yolu diyalog zemini oluşturmak­tan geçiyor. Böylece önyargılar­ımızı kırabilir ve sürdürüleb­ilir bir geleceğe doğru yol alabiliriz. Dünyayı sanat ve iletişim kurtaracak.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye