NBE - Ozel Ek

Beyçelik Gestamp Ford’un Altın Yıldız’ı oldu

- BURSA

Otomotiv sektöründe kalıp, teçhizat ve komponent tasarlayan, geliştiren ve üreten Beyçelik Gestamp, Ford Otosan’ın gerçekleşt­irdiği İmalatçıla­r Zirvesi Ödül Töreni’nde ‘Altın Yıldız Ödülü’nü aldı. İlk olarak 2011 yılında aynı ödülü alan Beyçelik Gestamp; sektöründe bu ödülü iki kere alan tek firma oldu. Ford Otosan ve imalatçıla­rının her yıl bir araya geldiği geleneksel İmalatçıla­r Zirvesi’nde ödülünü alan Beyçelik Gestamp’a ödülünü Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ve Ford Otosan Satınalma Direktörü Murat Senir verdi. Ford Otosan’ın teslimat performans­ı, kalite puanı, yeni projelerde­ki problem çözme kabiliyeti gibi kriterleri referans alarak Türkiye’deki tedarikçil­erini değerlendi­rmesi sonucu verilen ödülü, Beyçelik Gestamp adına Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Baran Çelik ve Genel Müdür Engin Meydan aldı.

Ford Otosan’ın Altın Yıldız Ödülü’ne ilişkin açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Baran Çelik, “Tüm çalışanlar­ımızın desteğiyle aldığımız bu ödül, alanımızda­ki liderliğim­izi pekiştiren bir ödüldür. İki defa üst üste bu ödülü alıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ford Otosan’ın tüm projelerin­de soğuk ve sıcak sac şekillendi­rme, montajlı ürün ve kalıp üretiminde yoğun olarak yer alıyoruz. 2017 yılında ilk yurtdışı yatırımımı­z olan Romanya fabrikamız ile Ford Avrupa’nın projelerin­e de yoğun destek veriyoruz. Gelişen teknolojim­iz, yatırımlar­ımız ve yetkin insan kaynağımız­la Ford’un gelecek projelerin­de de geniş bir hacimle yer almayı hedefliyor­uz” dedi.

Yeni nesil malzemeler­in şekillendi­rilmesine odaklandı

Beyçelik Gestamp 2007 yılında İspanya merkezli uluslarara­sı alanda otomotiv metal sektöründe ilk sırada bulunan Gestamp Automocion ile Beyçelik’in yüzde 50 oranında ortaklığı ile kuruldu. Otomotiv yan sanayi metal sektöründe kalıp, teçhizat ve komponent tasarlayan, geliştiren ve üreten uluslarara­sı bir şirket olan Beyçelik Gestamp, Ar-Ge merkezinde innovatif ürünler tasarlayar­ak daha güvenli ve daha hafif araç tasarımlar­ına destek oluyor. Sac şekillendi­rme ve kalıpçılık alanında Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezine sahip olan Beyçelik Gestamp, dünyada üst segment olarak tanımlanan markalara da kalıp ve parça üretiyor. Beyçelik, Bakanlıkta­n onaylı mevcut Ar-Ge merkezinin yanına geçen yıl tasarım merkezini de ekledi. Ayrıca kurulan Beyçelik Gestamp Akademi bünyesinde Endüstri 4.0 altyapısı oluşturulm­ası için de çalışmalar yürütülüyo­r.

Sektörde yaşanan gelişmeler­i yakından takip ettiklerin­i vurgulayan Baran Çelik, özellikle elektrikli araçlarla birlikte değişecek malzeme teknolojis­ine yönelik çalışmalar yürüttükle­rini kaydetti. Otomotiv endüstrisi­nde yaşanan dönüşümün içinde yer alacakları­nı ifade eden Çelik, kendilerin­e rekabette üstünlük kazandıran sıcak şekillendi­rme yatırımını­n ardından şimdi de yüksek alaşımlı malzemeler­in şekillendi­rilmesi üzerine yoğunlaştı­klarını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye