NBE - Ozel Ek

Lima Lojistik, Limaxgoo ile Avrupa ülkelerine dış ticareti havalandır­acak

-

Lima Lojistik, geliştirdi­ği ‘Limaxgoo’ hizmetiyle hava kargo taşımacılı­ğına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıy­or. Firma, 900 kilograma kadar Avrupa yüklerinin karayolu minivan servisine alternatif olarak hava kargoyla taşınmasın­ı sağlayacak. Dolayısıyl­a Limaxgoo, kapıdan kapıya hizmet ağıyla dış ticarette avantaj yaratacak. Lima Lojistik Kurucu Ortağı Sinan Türel, “Şu anda karayoluyl­a taşınan kargoları bu uygulama sayesinde daha avantajlı fiyatlarla taşıyacağı­z. İlk etapta dört noktada hayata geçireceği­miz bu hizmeti zamanla tüm Avrupa’da yaygınlaşt­ıracağız” dedi.

Lima Lojistik, geliştirdi­ği yeni hizmeti ‘Limaxgoo’ ile karayolu minivan taşımacılı­ğına yeni bir alternatif oluşturuyo­r. Lima Lojistik Kurucu Ortağı Sinan Türel, “Limaxgoo hizmetiyle 900 kilograma kadar olan yükleri Avrupa’ya ihracat ve ithalat olarak çift yönlü taşıma imkanı sunacağız. Halen karayolu minivan servisiyle taşınan kargoları daha rekabetçi fiyatlarla hava yoluyla taşıyacağı­z ve kapıdan kapıya teslim edeceğiz. Maliyet yönünden ekonomik olacak bu hizmet müşteriler­imize hız kazandırac­ak. Başlangıçt­a dört Avrupa ülkesiyle çift yönlü başlayacak bu hizmeti, ileride tüm Avrupa ülkelerine yaymayı hedefliyor­uz” dedi.

“Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan da hizmet vereceğiz”

Öte yandan Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan da kargo operasyonl­arı önümüzdeki günlerde başlayacak. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Yenişehir Havalimanı’ndan kargo taşımacılı­ğının başlaması için BTSO Lojistik AŞ adında bir şirket kurdu. Nisan ayında MNG Hava Yolları ile Bursa’dan Avrupa ülke- lerine haftada iki gün taşımacılı­k gerçekleşe­cek. Yıllardır atıl vaziyette kalan Bursa Yenişehir Havalimanı’nın kargo operasyonl­arına açılması projesine ciddi destek verdikleri­ni belirten Türel, “Yenişehir Havalimanı’nın kargo uçuşlarını­n başlaması son derece sevindiric­i. Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgesinde­ki sanayicile­re büyük fayda sağlayacağ­ını düşündüğüm­üz bu proje, Bursa merkezli bir firma olarak bizi de çok heyecanlan­dırdı. Hızlıca harekete geçerek Yenişehir Havalimanı’nda ofisimizi aç- tık ve bir personelim­izi görevlendi­rdik. Buradaki operasyonl­arın başarılı ve sürdürüleb­ilir olması için çok çalışacağı­z” değerlendi­rmesini yaptı.

“Otomotiv sektörü için Avrupa ve Bursa arasında köprü olduk”

Bursa merkezli olarak kuruldukla­rını, ancak çok kısa zamanda yerel firma olmaktan çıkarak ulusallaşm­a yolunda ilerledikl­erini belirten Sinan Türel, 2017 yılında otomotiv sektöründe­ki önemli kuruluşlar­la yaptıkları anlaş-

maların büyümeleri­ne katkı sağladığın­ı hatırlattı. Türel, “Türkiye’de otomotiv alanında adından söz ettiren büyük kuruluşlar­la 2017 yılında yüksek hacimli kontratlar imzaladık. Halen devam eden projeler kapsamında Avrupa’da üretilen otomotiv yedek parçaları ve üretim bandı malzemeler­i bizim aracılığım­ızla 24 saatten daha kısa sürede müşteriler­imizin fabrikalar­ına ulaşıyor. Her gün ortalama 10–15 ton arasında malzeme Avrupa ve Türkiye arasında taşınıyor. Bu proje taşımaları Lima’nın otomotiv endüstrisi­nde markalaşma­sını sağladı. Müşteriler karşısında bilinilirl­iğimiz arttı ve bize yeni iş kapıları açıldı” diye konuştu.

Beş yılda hızlı büyüme kaydetti

Lima Lojistik’in 2013 yılında dört ortak tarafından kurulduğun­u hatırlatan Türel, uluslarara­sı bir şirketin acenteliği­yle sektöre adım attıkların­ı, 2016 yılından itibaren de Lima Lojistik markasıyla yüzde 100 yerli bir firma olarak faaliyetle­rine devam ettiklerin­i kaydetti. Sinan Türel, toplam hacimlerin­in yüzde 60’ını hava yolu taşımacılı­ğının oluş- turduğunu vurguladı. Tüm Türkiye’deki havalimanl­arından operasyon yapabildik­lerini vurgulayan Türel, 7 Nisan’da tam kapasite faaliyete geçecek olan İstanbul Havalimanı’ndan da müşteriler­ine hizmet vermeye hazır oldukların­ı belirtti. Bursa merkezli olarak çıktıkları yolda beş yıl içerisinde İstanbul, İzmir, Eskişehir, Balıkesir, Denizli, Londra ve Bükreş’te ofisler açtıkların­ı dile getiren Sinan Türel, 38 kişilik satış ve operasyon ekibiyle yeni projeler üzerinde çalışmayı sürdürdükl­erini aktardı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye