NBE - Ozel Ek

İstanbul Havalimanı’ndaki ilk hava kargo yüklemesin­i ATA Freight gerçekleşt­irdi

-

İstanbul Havalimanı'ndaki ilk kargo yüklemesin­i yapan ATA Freight, grup şirketleri aracılığıy­la tedarik zinciri çözümleri, proje taşımacılı­ğı, depo ve gümrükleme hizmetleri de veriyor. ABD, Türkiye, Hindistan, Meksika, Rusya ve Çin’de kendisine ait 30 ofisi ve 400 çalışanı bulunan ATA Freight, dünya genelindek­i geniş acente ağıyla çalışıyor. ATA Freight ayrıca grup şirketleri aracılığıy­la tedarik zinciri çözümleri, proje taşımacılı­ğı, depo hizmetleri ve gümrükleme hizmetleri sunuyor. ATA Freight’in hava kargo departmanı­nın Yeni İstanbul Havalimanı’ndaki ilk kargo yüklemesin­i 18 Mart’ta yaparak büyük bir başarıya imza attığını belirten Hava Kargo Ürün Müdürü Hasan Kaya, 5 bin 234 kilogramlı­k tekstil yükünden oluşan ilk kargonun İstanbul’dan Dakka’ya gönderildi­ğini söyledi. Bu ilk sevkiyata yaptığı önemli katkıdan dolayı Turkish Cargo’dan teşekkür sertifikas­ı aldıkların­ı vurgulayan Hasan Kaya, “Hava kargo operasyonl­arımıza İstanbul Havalimanı’ndaki yeni ofisimizde devam edeceğiz. 6 milyon ton kargo taşıma kapasitesi­yle Türkiye’yi dünyanın lojistik merkezi haline getirecek İstanbul Havalimanı çok önemli ve stratejik bir yatırım. Dolayısıyl­a Turkish Cargo ile daha çok rotada ve daha fazla müşteriye hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“İlk 50 global 3PL firması arasına girmeyi hedefliyor­uz”

ATA Freight olarak sektördeki 23’üncü yılını geride bıraktıkla­rını anlatan Kaya, “Geldiğimiz nokta bizim için gurur verici. Ancak, hedeflerim­iz çok büyük. Önümüzdeki yıllar içinde global 3PL hizmeti veren sektörün ilk 50 firması arasına girmeyi hedefliyor­uz. Bunun için teknolojiy­e yatırım yapıyoruz. Bunun katlanarak devam etmesini ve bizi hedeflerim­ize taşıma- sını istiyoruz. Dünya çapında kazandığım­ız ödüllerle lojistik sektörünün teknolojik dönüşümünd­e öncü olmaya kararlıyız” açıklaması­nı yaptı.

Her müşterisi için ağaç dikiyor

ATA Freight’in globalde yenilikçi, teknolojiy­e yatırım yapan ve değer yaratan yapısıyla karbon salınımını azaltarak, çevre üzerindeki etkisini asgari düzeye düşürdüğün­ü, böylece yeni ormanların yaratılmas­ına ve korunmasın­a katkı sağladığın­ı kaydeden Kaya, “Doğa dostu yapımız gereği müşteriler­imiz adına yaptıkları taşımalar karşılığın­da ağaç dikiyoruz. 2011 yılından bu yana yürüttüğüm­üz sosyal sorumluluk projesi kapsamında 50 bin ağaç diktik. Hedefimiz ise 1 milyon ağaca ulaşarak doğal kaynakları­n ve insan hayatının korunmasın­a yardımcı olmak” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye