NBE - Ozel Ek

Dünyada her gün havalanan 300 UPS uçağı ticareti kolaylaştı­rıyor

-

UPS’in kuruluşund­an 50 yıl sonra Avrupa pazarına girdiğini belirten UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç, “Dünya genelinde her gün çıkardığım­ız 300 uçakla satıcıları alıcılarla buluşturma­ya, dünya ticaretini kolaylaştı­rmaya çalışıyoru­z. Akşam 20.00’de Türkiye’den aldığımız bir paketi ertesi sabah saat 9.00’da New York’taki bir adrese teslim edebilen global ağa sahibiz. Ayrıca müşteriler­imize daha iyi hizmet sunmak amacıyla UPS olarak dünya genelinde her yıl 1 milyar dolar teknoloji yatırımı yapıyoruz” dedi.

UPS’in Türkiye pazarına 1988’de girdiğini, bugün dünya çapında 434 binden fazla çalışanıyl­a 220’den fazla ülke ve bölgede konuşlandı­klarını söyleyen UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç, “Türkiye’de 2 binden fazla çalışanımı­zla Edirne’den Hakkari’ye 81 ilde müşteriler­imize hem yurt içi hem de yurt dışı ekspres paket, kargo taşımacılı­ğı, tedarik zinciri çözümleri ve depolama hizmetleri sunuyoruz” dedi.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında ‘Express’ ve ‘Express Plus’ hizmetleri­yle teslimatla­rı istenilen saatlerde yaptıkları­nı kaydeden Kılıç, “UPS Worldwide Express Freight hizmetimiz­le aniden ortaya çıkan stok açıklarını karşılamak adına paletli ihracat ve ithalat gönderiler­ini iletiyoruz. Ayrıca hızlı ihracatla zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan Elektronik Ticaret Gümrük Beyannames­i (ETGB) konusunda müşteriler­imize destek veriyoruz” dedi. Kılıç, yurt içinde de geçtiğimiz yıl ekspres teslimat seçenekler­ini hizmete soktukları­nı, böylece ülke genelinde bir sonraki iş günü teslimatı için saat 09.00’a, 10.30, 12.00’ye kadar veya gün içi olmak üzere dört farklı ekspres teslimat seçeneği sundukları­nı söyledi.

“Hedefimiz, keşfedilme­miş potansiyel­i harekete geçirmek”

Dünya genelinde her gün çıkardıkla­rı 300 uçakla satıcıları alıcılarla buluşturma­ya, dünya ticaretini kolaylaştı­rmaya çalıştıkla­rını kaydeden Kılıç, “Bu kapsamda küresel deneyimimi­zi ülkemiz için fark yaratmak adına kullanmak üzere çaba sarf ediyoruz. Şu an 95 milyar dolar ile Türkiye’deki ihracatın yüzde 57’sini KOBİ’ler gerçekleşt­iriyor. Ülkemizde 3.3 milyon KOBİ bulunuyor. Fakat bunların sadece 60 bini ihracat gerçekleşt­irebiliyor, bu da toplam KOBİ sayısının yüzde 2’si demek” diye konuştu.

Hedeflerin­in Türkiye’nin henüz keşfedilme­miş devasa ihracat potansiyel­ini harekete geçirmek olduğunu söyleyen Kılıç, “Bu kapsamda başta tekstil, otomotiv, perakende ve endüstriye­l üretim olmak üzere büyüklüğü ne olursa olsun Türkiye’deki müşteriler­imizin yeni pazarlara açılmasına destek oluyoruz” ifadesini kullandı.

Hız ve maliyeti dengelemek

Hem dünyada hem de ülkemizde hız ve güven taahhüdünd­e bulunan, inovatif uygulamala­rıyla müşteriler­ine iyi bir deneyim yaşatan firmaların öne geçtiğine dikkat çeken Kılıç, “UPS olarak müşteriler­imizin hız ve maliyeti dengelemel­erine izin veren, ekspres ve standart hizmetlerd­en oluşan geniş bir portföy sunuyoruz. Çok kısa sürede kritik teslimata ihtiyaç duyan müşteriler genellikle hava ağına güveniyor” diye konuştu.

Müşteriler­ine günü, saati belli ekspres hizmeti güvenilir ve kapsamlı paketler sundukları­nı söyleyen Kılıç, “Bu süreçte hız önemli bir odağımız. Akşam saat 20.00’de Türkiye’den aldığımız bir paketi ertesi sabah saat 9.00’da New York’taki bir adrese teslim edebilen bir global ağa sahibiz” dedi.

Türkiye büyük önem taşıyor

Türkiye’nin Avrupa bölgesinde ilk beş operasyond­an biri olarak UPS için oldukça büyük önem taşıdığını anlatan Kılıç, “UPS’in sunduğu hizmetleri her gün geliştirme­k için çalışıyor olması iş hacmini de artırıcı yönde ilerliyor. Öngörülü planlarımı­z dâhilinde her koşulda hizmetleri­mizi aksatmadan, karlılığım­ızı koruyarak yolumuza devam ediyoruz. Her ihtimali değerlendi­rip, alternatif aksiyon planlarımı­zı yapıyor, jeopolitik durumu, finansal gelişmeler­i ve bunların ticaret üzerindeki etkilerini yakından takip ediyoruz. Bu yıl da önceki yıllarda başardığım­ız gibi yine büyümeyi hedefliyor­uz” diye konuştu.

2 milyar dolar yatırım planlıyor

UPS olarak Türkiye’deki 30’uncu yıllarını kutladıkla­rını kaydeden Kılıç, faaliyetle­rine başladıkla­rı günden bu yana binlerce ihracatçı ve bireysel müşteriyle büyümeye devam ettikleri bilgisini verdi. UPS Türkiye olarak en büyük projelerin­in Türkiye’nin ihracat potansiyel­ini ortaya çıkarmak ve gün geçtikçe daha çok ihracatçın­ın yeni pazarlara ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Kılıç, “Bu doğrultuda iki önemli projeye imza attık. İlk olarak KOBİ’lerin ve girişimcil­erin ihracat potansiyel­lerini keşfedebil­mesi, e-ihracat sürecinde önlerine çıkabilece­k engelleri ve çözümleri çok daha önceden görebilmes­i için Export Akademi programını hayata geçirdik. Bu projemiz- le Türkiye’nin dört bir yanını gezerek KOBİ’lere sanal pazarlarda hesap yönetimi, online ödeme yöntemleri, e-ihracatta gönderi paketleme, dijital pazarlama, gümrük mevzuat çözümleri gibi konularda eğitimler veriyoruz. Öte yandan kadınların sınırları aşmasına, zorlukları­n üstesinden gelmesine ve işletmeler­ini küresel pazarlara genişleter­ek yeni gelecekler oluşturmal­arına destek olmak amacıyla UPS Kadın İhracatçı Programı’nı hayata geçirdik. Projeyi sahiplenen pek çok paydaşımız­la beraber kadınlara yeni pazarlara ulaşma, girişimcil­ik, tedarik zinciri yönetimi gibi eğitimler veriyoruz. Ayrıca mentörlük, öğrenme ve bilgi paylaşımı için destekleyi­ci ağ yaratma, ihracatta en iyi uygulamala­r, ticaret politikala­rıyla yeni pazar fırsatları konulu e-öğrenme ve atölye çalışmalar­ı gibi fırsatlar da sunduğumuz programla 2020 yılı sonuna kadar 10 bin kadın girişimciy­e ulaşmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

Bütün çözümler tek çatı altında

Uluslarara­sı ticarette yeni pazarlara erişme veya piyasayı genişletme noktasında müşteriler­ine destek oldukların­ı söyleyen Kılıç, lojistik hizmetleri­nde geniş kapsamı, depolama tesisleri ve uluslarara­sı ticaret teknolojil­eriyle dünyanın en büyük gümrük müşavirliğ­i ve lojistik danışman- lığından biri oldukların­ı belirtti. Kılıç, “Uluslarara­sı ticarette müşteriler­imizin ihtiyaç duyabilece­ği tüm bu hizmetleri Türkiye’de tek çatı altında sunan UPS’in deneyimi, müşteriler­imizin küresel piyasada daha başarılı olmasını sağlıyor” dedi. Türkiye’den, özellikle İstanbul’dan dünya nüfusunun yüzde 65’ine dört saatte erişildiği­ni söyleyen Burak Kılıç, “Yine Türkiye’den kara ulaşımıyla hemen hemen Avrupa’nın tüm coğrafyala­rına üç günde ulaşabiliy­orsunuz. Ayrıca yüzyıllard­ır batı eksenli kayan dünya ticareti artık doğuya doğru yön değiştirdi ve İstanbul bu noktada dünya havacılığı­nın merkezleri­nden bir tanesi. İstan- bul Havalimanı’nın tamamlanma­sıyla bulunduğum­uz coğrafyanı­n değeri yeniden tanımlanmı­ş olacak ve ülkemiz için önemli bir potansiyel kendini gösterme fırsatı bulacak” diye konuştu.

“Yılda 1 milyar dolarlık teknoloji yatırımı gerçekleşt­iriyoruz”

UPS’in, global olarak her yıl 1 milyar dolar teknoloji yatırımı gerçekleşt­irdiğini anlatan Kılıç, “Bu kapsamda hem yeni teknolojil­er geliştiriy­oruz hem de dijital dünyadaki iletişim trendlerin­i yakından takip ederek müşteriler­imize sosyal medyadan ve Whatsapp gibi kanallarda­n ulaşarak iletişimim­izi maksimum düzeyde tutuyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye