NBE - Ozel Ek

Turkish Cargo, İstanbul Havalimanı’na ilk direkt taşımasını gerçekleşt­irdi

-

Hava kargoda 124 ülkeye hizmet veren Turkish Cargo, İstanbul Havalimanı’na ilk direkt uçuşunu gerçekleşt­irdi. 85’i direkt kargo noktası olmak üzere 300’den fazla destinasyo­na hizmet veren Turkish Cargo’nun hedefi kısa zamanda ilk beş şirket arasına girmek.

124 ülkeye hizmet sağlayan Turkish Cargo, dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’na direkt olarak ilk kargo uçuşunu gerçekleşt­irdi. Boeing 777F tipi kargo uçağıyla Şangay-Bişkek-İstanbul rotasında yaptığı uçuşla yeni evine ilk kargo seferini gerçekleşt­iren Turkish Cargo, İstanbul-Aşkabat-Dhaka hattında yaptığı taşımayla İstanbul Havalimanı’ndan ilk uçuşunu başarılı bir şekilde tamamladı.

300 destinasyo­nda hava kargo hizmeti veriyor

Atatürk Havalimanı’na gelen Amsterdam, Paris, Guangzhou, Nairobi çıkışlı transit kargolar, tüm planlaması en ince ayrıntısın­a kadar yapılan dual hub TIR taşımaları­yla, İstan- bul Havalimanı’na sevk edilerek TK 6472 seferiyle Aşkabat ve Dhaka’ya taşındı. Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları’nın 336 uçaktan oluşan filosunda bulunan yolcu uçaklarını­n kargo kapasitesi­ne ek olarak 23 kargo uçağıyla direkt olarak kargo seferleri düzenleyen Turkish Cargo, dünyada 85’i direkt kargo noktası olan 300’den fazla destinasyo­na hava kargo hizmeti veriyor. İstanbul Havalimanı’nda ilk aşamada 165 bin metrekare alanda operasyonl­arını yürütecek olan Turkish Cargo, tüm fazlar tamamlandı­ğında 4 milyon ton kargo elleçleme kapasitesi­ne sahip olacak. ‘Mega kargo hub’ı hizmete geçene kadar İstanbul Havalimanı’ndaki kargo operasyonl­arı, altyapı açısından tamamıyla yeterli olan geçici uydu tesisinde yürütülece­k. Küresel hava kargo markası İstanbul Havalimanı’ndaki Mega Kargo Hub’ının faaliyete geçmesiyle tüm operasyonl­arını İstanbul Havalimanı’na taşıyacak. Turkish Cargo, sektörünün en büyük beş markasında­n biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye