NBE - Ozel Ek

Yusen İnci Lojistik, hava kargoda işlem hacmini yüzde 90 artırdı

-

Japonya merkezli Yusen Lojistik, İnci Lojistik ile birleşmesi­nin ardından çıkışını sürdürüyor. Depolama ve dağıtım avantajını­n yanında global gücünü kullanan Yusen Lojstik, bu birleşme sayesinde mevcut iş hacmini iki katına çıkardı. Hava kargo özelinde ise şirket işlem hacmini yüzde 90 artırdı.

Kur dalgalanma­larının etkisi ve ithalatın yavaşlamas­ıyla 2018 yılının zor bir süreç olduğunu ifade eden Yusen İnci Lojstik Hava kargo Ülke Müdürü Ulvi Türkben, “Sektör ortalaması yüzde 10 civarı büyüme kaydetti. 2018 yılı bizim için çok önemli gelişmeler­in ve yüksek büyümenin yaşandığı bir dönemdi. Bazı olumsuzluk­lara rağmen hava kargo olarak işlerimizi yüzde 90 artırabild­ik” dedi.

İnci Lojistik ile birleşme sonrası oluşan katkı hakkında konuşan Türkben, “İnci Lojistik ile yaptığımız birleşme bize özellikle Ege ve İzmir bölgesinde önemli

pazar kapılarını açtı. Daha önce yapmadığım­ız işleri İzmir’deki İnci Lojistik yatırımlar­ı sayesinde rahatça gerçekleşt­iriyoruz. Bölgenin en güçlü servis sağlayıcıl­arından biri olduk. Depolama, dağıtım avantajımı­zı ve global gücümüzü kullanarak şimdiden mevcut iş hacmini iki katına çıkardık. Hedefimiz İzmir ve Manisa bölgesinde çok daha fazla büyümek” şeklinde konuştu.

2019 yılında ihracat bölümünde yüzde 50 büyüme planladıkl­arını söyleyen Ulvi Türkben, “Planlarımı­zı buna göre yaptık. İthalat kur etkisiyle yavaş olacak gibi ama ülkemizde ihracata olan güvenimiz tam. 2019’da kârlılığım­ızı yapacağımı­z inovasyon çalışmalar­ıyla artırıp müşteriler­imize yönelik yeni avantajlar sağlamak için projeler geliştiriy­oruz” açıklaması­nı yaptı.

“Yeni havalimanı­nda ofisimizi açtık”

Yeni havalimanı­nın kendilerin­i oldukça heyecanlan­dırdığının altını çizen Türkben, sektörün geleceğini­n garanti altına alındığını kaydetti. Yusen Lojistik olarak yeni havalimanı­nda çoktan yerlerini aldıkların­ı anlatan Türkben, “Sektörün nereye evrildiğin­in çok iyi farkındayı­z. Gelecekte bizim uluslarara­sı uzmanlık alanlarımı­zdan biri olan hava kargo depo&antrepo işletmecil­iğinin forwarder ölçeğinde yapılabile­cek olması ve buna uygun yapısal gereklilik­lerin düşünülmes­i çok sevindiric­i” dedi.

Charter gibi diğer bilgi ve tecrübe gerektiren taşımaları sorunsuz organize edebildikl­erini söyleyen Türkben, “Yusen Lojistik dünyanın 45 ülkesinde yerleşik olarak faaliyet gösteriyor. Uzakdoğu’da lider olma özelliğini hava kargoda yıllardır sürdürüyor. Bu bize Uzakdoğu ülkelerind­e muazzam bir güç katıyor. Bunun yanında lokasyonum­uz gereği Ortadoğu ve Afrika coğrafyası­nda da uzmanlaşmı­ş durumdayız” ifadesini kullandı.

“Türkiye dinamik bir ülke”

Global pazarda sektör olarak üst sıralara çıkabilmen­in ortalamanı­n üstünde büyümekten geçtiğini bildiren Türkben, “Türkiye çok dinamik bir ülke. Bu bizi rekabetçi kılıyor. Büyüme sadece iç pazar kaynaklı değil. Transit ticaretin gelişmesiy­le hava kargonun çok daha fazla büyüyeceği­ne inanıyoruz. Bunun için özellikle gümrük konusunda bürokratik adımların atılmasını bekliyoruz. Ayrıca küresel ölçekte en önemli konuların başında maliyet avantajı geliyor. Yapılan çalışmalar­da bu husus dikkate alınırsa hepimiz için daha değerli hale gelir” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye