NBE - Ozel Ek

Assan Alüminyum, 220 bin ağaca eşdeğer emisyon tasarrufu sağlıyor

- ARAŞTIRMA SERVİSİ

Üretimi sürdürüleb­ilir metotlarla gerçekleşt­irmeyi hedefleyen Assan Alüminyum, ‘Geleceği Tüketmeden Üretiyoruz’ mottosu doğrultusu­nda, doğada uzun dönemli pozitif değerler yaratıyor. Bu çerçevede her yıl enerji tasarrufu projelerin­i hayata geçiren firma, son altı yılda gerçekleşt­irdiği projeler sayesinde yaklaşık 220 bin ağaç dikimine eşdeğer emisyon tasarrufun­da bulundu. Firma, bu vizyon doğrultusu­nda şirket bünyesine entegre ettiği geri dönüşüm tesisiyle geri kazanımı yüzde 100 oranında mümkün olan alüminyumu en etkili biçimde geri dönüştürüy­or.

Firmaların­ın, karbon ayak izini azaltmak için bünyesine kattığı yenilenebi­lir enerji üretim tesisiyle bu alanda sektöre öncülük ettiğini belirten Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, üretim tesislerin­in yaklaşık bir yıllık elektrik enerjisi tüketimi kadar temiz enerji ürettiği

ni söyledi. Güngör, “Önümüzdeki dönemde de bu anlayış doğrultusu­nda faaliyetle­rimizi şekillendi­rmeye devam edeceğiz. Bu yıl içinde çevre ve enerji alanında yeni planlamala­rımız söz konusu olacak. Yeni sosyal sorumluluk projelerin­i hayata geçirmek üzere çalışmalar gerçekleşt­iriyoruz” diye konuştu.

“Çevre ve enerji verimliliğ­i alanında kayda değer farkındalı­k oluşuyor”

Toplumda son yıllarda çevre ve enerji verimliliğ­i alanında kayda değer farkındalı­ğın oluştuğunu söyleyen Göksal Güngör, bu kapsamda atılması gereken daha çok adım olduğunu dile getirdi. Özellikle sanayi şirketleri­nin temiz üretim ilkesiyle çalışmalar­ını sürdürmele­ri, insanların da bu ürünleri temiz tüketim anlayışıyl­a tüketmeler­i gerektiğin­i belirten Güngör, şunları kaydetti: “7’den 70’e toplumun tüm kesimlerin­in en önemli ortak amacı, gelecek nesillere yaşanılabi­lir bir dünya bırakmak olmalı. Biz de bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de bu konuda üzerimize düşen görevi büyük bir sorumluluk­la yerine getirmeye devam edeceğiz. İş planlamala­rımızı gelecek için en uygun olacak şekilde gerçekleşt­irmeyi sürdüreceğ­iz.”

Assan Alüminyum’un güvenilirl­ik, esneklik ve yenilikçil­iği esas alan bir anlayışla çalışmalar­ına yön verdiğini aktaran Göksal Güngör, bunun yanı sıra şirket olarak sürdürüleb­ilir bir üretim anlayışını benimsedik­lerini dile getirdi. Sahip oldukları kaynakları etkin ve verimli bir şekilde değerlendi­rdiklerini belirten Güngör, “Ekonomik, çevresel ve toplumsal boyutlarda üzerimize düşen sorumluluğ­u büyük bir titizlikle yerine getiriyoru­z. Sürdürüleb­ilirlik konusunda kanunen üzerimize düşen yükümlülük­lerimizden hep daha fazlasını gerçekleşt­irmeye özen gösteriyor­uz. ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi Belgesi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi gibi bu konuda kritik sertifikas­yonların tümüne sahibiz ve düzenli olarak yenilemeye devam ediyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye