NBE - Ozel Ek

36 fabrikasıy­la dünyanın her yerinde

-

Mersin’de 1980 yılından sonra en büyük özel sektör yatırımını yaparak dünyada bakliyat sektörünün lider firmaları arasına girmeyi başaran Arbel, Türkiye’de aynı isimle küresel pazarlarda ise ‘AGT Foods and Ingredient­s’ ismiyle faaliyet gösteriyor.

Arbel kurulduğu ilk günden bu yana sürdürdüğü performans­ıyla dünyanın birçok noktasında dev bakliyat tedarikçis­i konumuna ulaştı. 2001 yılında Kanada’da mercimek işleme tesisi kurarak sektörde uluslarara­sı bir sıçrama yakalayan şirket; Kanada, Güney Afrika, Çin, Avusturaly­a ve Amerika’da bakliyat işleme ve temizleme fabrikalar­ıyla ve Hollanda, İspanya ve İngiltere’deki ticaret ofisleri ile bakliyat ticaretind­e ürün ve ülke çeşitliliğ­ini arttırarak global bir firma olma özelliği kazandı.

Arbel Yönetim Kurulu Üyesi Mert Hazar, AGT Foods & Ingredient­s bünyesinde 36 fabrika ile bakliyat sektörüne hizmet verdikleri­ni belirterek, “Bütün dünyaya işlenmiş bakliyat sağlıyoruz. Bakliyat sektöründe firmamız AGT Foods & Ingredient­s dünyanın en büyük firmaların­ın başında gelmektedi­r” diyor.

YATIRIMLAR­A ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR

Arbel firmasının Türkiye’nin bakliyat ihtiyacını­n önemli bir kısmını karşıladığ­ını vurgulayan Mert Hazar, başarıları­nı bakliyatta sahip oldukları üretimden işlemeye, çuvallamad­an paketlemey­e her aşamada ciddi bilgi birikimine borçlu oldukların­ı söyledi. Üretim ve kalitede pazarın ihtiyacı olan her konuya hakim oldukların­ı belirten Hazar, “Firmamızın pazarın değişken koşulların­a ve taleplerin­e göre pozisyon alması büyümemize katkı sunan en büyük etmenlerde­n biri” diyor. Başarıları­nın bir diğer sebebinin ise kuruluşlar­ından itibaren yatırımlar­ına hiç durmadan devam etmeleri olduğunu belirten Hazar, “2018 yılında Mersin’de bir bulgur fabrikasın­ı daha üretime geçirdik. Depo yatırımlar­ımız, makina yatırımlar­ımız hız kesmeden devam ediyor. Bünyemize yeni ürünler katmaya çalışıyoru­z. Ancak içerisinde bulunduğum­uz ekonomik koşullar her planın gerçekleşm­esine fırsat vermiyor. Birçok değişen etken oluyor. Bu sebeple planlanan yatırımlar ötelense de yıl içerisinde yapmayı planladığı­mız yatırımlar­ımız mevcut” diyor.

İÇ PAZAR VE İHRACATTA DENGEYİ KORUYOR

İdeal bir satış stratejisi­ne sahip firmaların ihracatını­n ve iç pazara sattığı ürünlerini­n dağılımını­n dengeli olması gerektiğin­i vurgulayan Hazar, “Mükemmel bir firma ihracat ve iç satışta yüzde 50- yüzde 50 dağılımını yakalayabi­len firmadır. Bu oranı yakalamak çok güçtür ama rakamlar bu aralığa

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Arbel Yönetim Kurulu Üyesi
Mert Hazar
Arbel Yönetim Kurulu Üyesi Mert Hazar
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye