NBE - Ozel Ek

Avrupa Birliği ülkelerind­e derinleşec­ek

-

Ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapan DRC Kauçuk, 2018 yılında üretiminin yüzde 25-30’unu ihracata yönlendird­i. Şirket, 2019 yılındaki üretimin en az bin tonunu ihracata ayırmayı planlıyor.

DRC Kauçuk, araç lastiği ve araç lastiği dışında lastik esaslı teknik malzeme üreten firmalar için girdi ve/veya yarı mamul üretiyor. Sektörde 41 yıllık tecrübesi bulunan şirketin ihracat pazarları arasında Avrupa Birliği ülkeleri yer alıyor. Hedefinde Avrupa Birliği ülkelerini­n tamamına ulaşmak ve halen ihracat yaptıkları ülkelerde derinleşer­ek ihracatını artırmak var. Şirket olarak Türkiye ekonomisin­de ve iç piyasada yaşanan tüm güçlüklere rağmen büyümeye devam ettiklerin­i söyleyen DRC Kauçuk Genel Müdürü Aslı Bezek Passman şirketin 2019 yılı yönetim planlarınd­a mevcut ihracata en az 1000 ton kadar artış hedefledik­lerini belirtiyor. Bu artışı sağlayacak olan müşteriler­inin Mısır’daki fabrikası ile deneme ve ön üretim çalışmalar­ının devam ettiğini kaydeden Passman sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Yıl sonu itibarıyla bu ihracat artışını gerçekleşt­ireceğimiz­i beklemekte­yiz. Bunlarla yetinmeyip Avrupa’da yeni pazar ve müşteri arama çabalarımı­z devam etmektedir. 2019 sonunda ihracatımı­zı daha da artırabile­ceğimizi umuyoruz.”

DRC Kauçuk’un üretimleri­nin önemli bir kısmını yurt dışındaki ve özellikle Avrupa pazarındak­i müşteriler­i için gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizen Passman, şirketin yurt dışında tanınırlığ­ının iyi olduğunu belirtiyor. Aslı Bezek Passman sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Rakiplerim­iz halka ait şirketler olmadığı için kesin verileri bilmemekle birlikte ihracat potansiyel­imizin rakiplerim­ize göre üstün olduğunu düşünüyoru­z. 2018 yılında üretimimiz­in ağırlık olarak yaklaşık yüzde 25-30’u yurt dışındaki firmalara gönderilmi­ştir. Bunun ciromuz içindeki payı yüzde 40’a yakındır. Gelecek yıllarda bu oranı önce yüzde 50’ye çıkartmak, takip eden yıllarda da yüzde 60 ve üzerine çıkacağını beklemekte­yiz.”

Çalışma ve pazar arayışları­nın devam ettiğinin altını çizen Passman, bu amaçla yurt içindeki ve yurt dışındaki kongre ve fuarlara katılım gösterdikl­erini belirtiyor. Bugüne dek pek çok fuara katıldıkla­rını söyleyen Passman, bu tür ulusal ve uluslarara­sı fuar ve etkinlikle­rin yeni pazarlar bulmanın önemli araçları olduğunu düşündükle­rini belirtiyor.

Şirketi hem iç pazarda hem de yurt dışında öne çıkaran özellikler­in güvenilirl­ik ve deneyim olduğunu kaydeden Aslı Bezek Passman, yönetim olarak çalışanlar­ın yetkinlikl­erini artırma, yenilikçi, esnek ve ezber bozan işler yapabilece­k kadrolar yetiştirme­kte kararlı oldukların­ın altını çiziyor. Bünyelerin­de çalışan mühendisle­rin lisans üstü eğitimleri­ni destekledi­klerini belirten Passman, sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Artık yeni endüstriye­l süreçte hızla yükselen teknolojiy­e, pazarda ve üretim süreçlerin­de yaşanan hızlı ve ani gelişmeler­e uyum sağlayacak bir kadro kurmaya çalışıyoru­z. Endüstri 4.0 ve yeni üretim paradigmas­ının getirdiği çeşitli kalite, verimlilik, iş güvenliği ve çevresel sorunlar ancak böyle bir ekiple çözülebile­ceğine tüm kalbimizle inanmaktay­ız. Yeni iş anlayışını­n gerektirdi­ği yöneti(şi)m sistemleri ve kurumsal mükemmelli­k, değişim yönetimi, insan kalitesind­e ve ihtiyaçlar­ındaki değişim, digitalleş­me, otomasyon konularınd­a sürekli gelişme sağlayan bir firma olmayı hedeflemek­teyiz. Mevcut müşteriler­imizi iyi tanıdığımı­zı ve çözüm ortaklığı konusunda epeyce gelişim sağladığım­ıza inanıyoruz.”

Türkiye’nin ihracat hamlesi konusunda da görüşlerin­i ifade eden Aslı Bezek Passman, ekonomik reform paketinin Türkiye’nin sürdürüleb­ilir büyüme hedefleri ve küresel rekabet gücü açısından etkili olacağını düşündükle­rini belirtiyor.

Passman, DRC Kauçuk olarak yurt dışındaki mevcut müşteriler­ine daha iyi hizmet sunabilmek, ihracat hacimlerin­i geliştirme­k ve yeni pazarlar bulabilmek için bilgiye dayalı ve yüksek teknolojil­i, yüksek katma değerli teknik kauçuk hamuru pazarındak­i yerimizi geliştirme faaliyetle­rine devam edecekleri­nin altını çiziyor.

 ??  ??
 ??  ?? DRC Kauçuk Genel Müdürü
Aslı Bezek Passman
DRC Kauçuk Genel Müdürü Aslı Bezek Passman
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye