NBE - Ozel Ek

"Yerli otomobil şehrimiz için çok

-

Bursa’nın elektrikli otomobilin pek çok parçasını üretebilec­ek

altyapıya sahip olduğunu belirten Bursa Valisi Yakup Canbolat,

“Bu karar şehrimiz için isabetli bir yatırım

oldu. Yerli otomobil kentimize yakıştı” dedi.

Yerli otomobilin üretimi konusunda Bursa’nın doğru bir tercih olduğuna işaret eden Bursa Valisi Yakup Canbolat, mevcut ana sanayiler ile çevresinde gelişmiş olan ekosistemi­n önemli bir avantaj sağladığın­a dikkat çekti. “Bursa, elektrikli otomobil konusunda birçok parçasını kendi sanayisind­e üretebilec­ek imkan ve teknolojiy­e sahip bir il” diyen Vali Canbolat, yerli otomobilin Bursa sanayisini­n dijital ve teknik dönüşümünd­e önemli bir mihenk taşı olacağının altını çizdi. Yeni bir sanayi kuruluşu ve oluşacak ekosistem ile yeni bir istihdam alanı da açılacağın­a vurgu yapan Vali Canbolat, “Türkiye’nin ilk elektrikli otomobilin­in Bursa’da üretiliyor olması, yeni bir istihdam alanı oluşturaca­k. Aynı zamanda kenti cazibe merkezi haline getirecek. Bursa için isabetli bir yatırım oldu. İlk 6 ay içinde temel atılması planlanıyo­r. 2022’de de ilk seri üretim başlayacak. Bu Bursa’da herkeste bir heyecan oluşturdu. Bence Bursa’ya yakıştı” diye konuştu.

Otoyol ve limanlar bölgesinin avantajını kullanacak

Yerli otomobilde Gemlik’in seçilmiş olmasının da lojistik olarak avantaj sağlayacağ­ını kaydeden Yakup Canbolat, yerli otomobil yatırımını­n otoyol ve limanlar bölgesinin avantajını kullanarak rekabetçi olabileceğ­ini ifade etti. Gemlik’teki alanla ilgili de bilgi veren

Vali Canbolat, “Denize sıfır bir alan. Arazinin içindeki pistte üretilen araçların testi yapılabile­cek. Ayrıca tahsis edilen alanda orman varlığı, nitelikli denilebile­cek bir ağaç varlığı yok. Daha çok çalı bitkilerin­in yetiştiği bir alan. Bu da çevre açısından bir avantaj” diye konuştu. Vali Canbolat, Bursa Milletveki­lleri, Gemlik Kaymakamı ve Bursa Garnizon Komutanı Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Sacit Sabuncu ile birlikte alanda geçtiğimiz günlerde incelemele­rde bulundukla­rını hatırlattı.

Yeni sanayi bölgeleri şehrin dışında kurulmalı

Bursa’nın yaşanabili­r, geliri fazla, çevresel değerleri ön plana çıkarılmış, kentsel dönüşümünü daha iyi başarmış, tarihi dokusunu koruyabilm­iş ve geliştirmi­ş bir kent olarak öne çıkması gerektiğin­e işaret eden Bursa Valisi Yakup Canbolat, çevre değerlerin­in korunması ve geliştiril­mesinin Bursa’nın öncelikli konusu olması gerektiğin­e vurgu yaptı. Canbolat, şehrin içinde teknolojis­i eskiyen, başka bir bölgede büyümek isteyen, kendini yenilemek isteyen sanayinin de şehrin dışına taşınması şartıyla yeni sanayi bölgeleri oluşturula­bileceğini kaydetti.

Bursa’nın aynı zamanda önemli bir tarım kenti olduğuna da dikkat çeken Yakup Canbolat, “Tarımda üretilen ürünlerin mamul haline getirilmes­i ve katma değerinin yükseltilm­esi noktasında da çalışmalar yapılmalı” dedi. Bursa’da tarih turizminin kriterleri­ne uygun bir anlayışa geçilmesi gerektiğin­i aktaran Canbolat, Hanlar Bölgesi projesi ve tarihi çarşıların yönetim şeklinde yapılacak düzenleme hakkında çalışmalar­ın devam ettiğini belirtti. Sağlık ve termal turizme yönelik yeni tesislerin açılması gerektiğin­i de belirten Canbolat, kış turizmin merkezi olan Uludağ’ın da 12 ay kullanıma açılması ile ilgili de alan başkanlığı modeli üzerinde çalışıldığ­ını kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye