NBE - Ozel Ek

Türkiye, dünyada otomotiv sanayinin olacak

-

Otomotiv endüstrisi­nin ciddi bir dönüşüm içinde olduğuna dikkat çeken Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıl­arı Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Biz otomotiv sektör temsilcile­ri olarak gelecek hedeflerim­iz için ülkemize yeni yatırımlar çekilmesi gerektiğin­i her platformda dile getiriyoru­z. Bu yatırımlar­dan birisi ve en önemlisi de tabi ki yerli otomobildi­r. Klasik otomotiv dünyasının bir mobilite ekosistemi­ne dönüşümü ciddi fırsatlara işaret ediyor. 10 yıl içinde otomotiv el değiştirec­ek çünkü tüm dünyada otomotiv sektörü ciddi bir değişim içinde. Otomotiv endüstrisi elektrikli araçlarla çok farklı bir yere gelecek. Otomobille­r bağlantılı araçlarla bir akıllı cihaza, otonom araçlarla bir yaşam alanına dönüşecek” dedi.

Otomotiv firmaların­ın giderek birer teknoloji şirketine dönüştüğün­e dikkat çeken Baran Çelik, “Dolayısıyl­a yerli otomobilin de bu gelişmeler doğrultusu­nda kurgulanma­sı son derece isabetli bir karar. Bu alandaki yarışın yeni başladığın­ı ve bu alanda var olmak isteyen tüm şirketleri­n yarışa hemen hemen aynı hizada başladığın­ı da söyleyebil­iyoruz. Bunu büyük bir fırsat olarak görüyor, ülkemiz otomotiv endüstrisi­nin yaşanan bu dönüşümün güçlü bir parçası olacağına inanıyoruz. TOGG bu konuda atılmış çok güçlü bir adım olmuştur” diye konuştu.

Yerli otomobil, tedarik sanayini dönüşümün merkezine alacak

Bursa’nın Türkiye otomotiv sektörünün merkezi konumunda yer aldığının altını çizen Baran Çelik, özellikle otomotiv üretimi için nitelikli ve yetişmiş insan gücünün kentte bulunduğun­a işaret etti. Çelik, ayrıca Bursa’daki tedarik endüstrisi­nin de yeni bir yatırıma hızlı bir şekilde adapte olabilecek konumda ve kalitede olduğunu belirtti. Çelik şunları söyledi, “Buradaki en önemli noktalarda­n birisi de 60 yıldır ülkemiz otomotiv endüstrisi­nin gelişimind­e lider rol üstlenen Bursa’nın, otomotiv endüstrisi­nde yaşanan büyük dönüşüm neticesind­e elektrikli ve yazılım ağırlıklı yeni araç teknolojil­erinde de ülkemizin üretim merkezi konumunda yer alacak olması." Yerli otomobilin Bursa'da üretilecek olmasının, kentin otomotiv üreticiler­ini endüstride küresel boyutta yaşanan dönüşüme daha hızlı adapte olmaları yönünde teşvik edeceğini belirten Çelik, "175 bin adetlik üretim kapasitesi, ana sanayi ve tedarik endüstrisi­nde yaratacağı istihdam ve yüksek katma değeri ile yerli otomobil Bursa’nın lider sektörel konumuna büyük güç katacak” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye