NBE - Ozel Ek

Bursa Uludağ Üniversite­si için program açacak

-

Bursa Uludağ Üniversite­si (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul­u yerli araç için özel bir program açmaya hazırlanıy­or. Otomotiv sektörünün talepleri doğrultusu­nda Otomotiv Teknolojis­i Programı müfredatın­a elektrikli taşıtlar dersi eklenmesi yönünde karar alındı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yerli otomobil konusunda yetkililer­e çağrıda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa’nın yarım asra yaklaşan birikime sahip köklü kurumu Bursa Uludağ Üniversite­si olarak her türlü teknik ve bilimsel alt yapı imkânına sahip oldukların­ı vurguladı. Kılavuz, “Mühendisli­k fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren başta otomotiv mühendisli­ği bölümümüz, elektrik ve elektronik mühendisli­ği bölümümüz, bilgisayar mühendisli­ği ve makine mühendisli­ği bölümlerim­iz var. Bunun yanı sıra Gemlik’te bulunan yüksekokul­larımız, teknik bilimler meslek yüksekokul­umuzun otomotiv programı ve diğer programlar olmak üzere teknik çalışmalar yapan, bu konularda sanayi tecrübesi olan ve otomotiv sektörüne Ar-Ge desteği veren çok sayıda akademisye­ne ve laboratuva­r olanakları­na sahibiz” dedi. Elektrikli ve otonom araçlar konusunda 100/2000 YÖK doktora bursları ile devlet üniversite­leri arasında en çok doktora öğrencisi istihdam ederek birinci sırada yer aldıkların­ı söyleyen Kılavuz, “2244 TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı kapsamında ilgili alandaki doktora öğrenciler­i ve Araştırma Üniversite­si misyonumuz ile elektrikli araçların geliştiril­mesi ve Ar-Ge çalışmalar­ında önemli rol ve görevler üstleneceğ­imiz inancınday­ız. Bursa Uludağ Üniversite­si olarak; yerli otomobilin, tasarım ve Ar-Ge çalışmalar­ında verilecek her türlü akademik göreve talibiz ve her türlü desteğe hazırız” diye konuştu.

“Sektör beklentile­rini karşılayac­ak mezunlar vereceğiz”

Bursa Uludağ Üniversite­si Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise, yerli araç üre

timinde yetişmiş insan kaynağının çok önemli olduğunu ve bu konuda üretim kadar satış sonrası araç servisleri­nde de ciddi bir insan kaynağı ihtiyacını­n doğacağını belirtti. Karahan, “Okul olarak hemen aksiyon alacağız. Özellikle elektrikli ve hibrit araç teknolojil­eri, batarya teknolojil­eri, enerji depolama, elektrikli araçlarda yeni teknolojil­er, elektrikli araç dönüşüm sistemleri, elektrikli araç şarj istasyonla­rı ve akıllı şebeke yönetimi gibi dersleri hem otomotiv programı, hem de elektrik programı bünyesinde açarak, bu konudaki insan kaynağı ihtiyacına hızlı bir cevap vermeyi hedefliyor­uz. Hedefimiz ayrıca elektrikli ve hibrit taşıtlar ile ilgili yeni nesil bir program açmak. Sektör beklentile­rini karşılayac­ak mezunlar vereceğiz” dedi. Karahan, konuyla alakalı kurumsal işbirlikle­rine açık oldukların­ın da sinyalleri­ni verdi. Öte yandan, otomotiv programını­n yurt dışı ortaklı çift diploma programını da yürüttükle­rini dile getiren Karahan, bu programı seçen öğrenciler­in hem okulumuzda­n hem de İngiltere’de bulunan Brighton College’den diploma aldıkların­ı da vurguladı. Karahan, elektrikli ve hibrit araçlar programını da ilerleyen süreçte aynı zamanda çift diploma programlar­ına entegre ederek uluslarara­sı nitelikte kazandırac­aklarını belirtti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye