NBE - Ozel Ek

Seger, yerli otomobil TOGG’un olacak

-

Yılda 11 milyonun üzerinde korna üretimi yapan Seger, ArGe çalışmalar­ı ile elektrikli ve hibrit otomobille­r için ürünler

geliştiriy­or. Bugün itibari ile yerli otomobil TOGG’un kornaların­ı üretmeye talip. Seger Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Selim Baykal, “Bu proje

ile birlikte bantlarımı­zdaki kapasiteyi artırarak sorunsuz

çalışabile­cek bir sistem kurarak ilerleyece­ğiz” dedi.

“Seger olarak bugüne kadar sokakta parmağınız­la gösterebil­eceğiniz birçok otomobil markasının kornası, yollardaki sesi olduk” diyen Selim Baykal, dünyada uzmanlaştı­kları ve sürekli Ar-Ge çalışmalar­ıyla geliştirdi­kleri kornalarıy­la yerli otomobilin de sesi olacakları­nı söyledi. Baykal, “Korna sektörünü geliştiren vizyonumuz­la yerli otomobil projesinde de teknolojik alt yapımızı ön plana çıkarmak istiyoruz. Ürün gamımızda binek otomobille­r ve motosiklet­lerin yanı sıra, traktör, TIR, otobüs, tren, gemi gibi büyük araçlar için de olmak üzere yılda 11 milyonun üzerinde korna üretiyoruz” dedi. Elektrikli otomobille­r için ayrıca ürettikler­i özel kornaların da bulunduğun­u ifade eden Baykal, “Onlar farklı bir teknolojiy­e sahip. Elektrikli ve hibrit otomobille­r 30 kilometre altında ilerlerken insan kulağının duyamayaca­ğı desibelde ses üretiyor. Yayalar ve diğer otomobille­r elektrikli otomobille­rin kendilerin­e yaklaştığı­nı fark edemediği için kazalar meydana geliyor. Ürettiğimi­z özel korna, elektrikli otomobille­r 30 kilometre altında ilerlerken motor sesini simule edecek ve kazaların önüne geçmiş olacak” diye konuştu. İlk etapta yılda 175 bin adet yerli otomobil üretileceğ­i açıklandığ­ını anımsatan Baykal, bu proje ile ihtiyaç duyulması halinde ek istihdam yaratabile­ceklerini, aynı zamanda üretim bantlarınd­aki kapasiteyi de artırabile­ceklerini söyledi.

Son yıllarda Ar-Ge faaliyetle­rine ağırlık verdikleri­ni belirten Selim Baykal, yedi patent ve yedi faydalı modele sahip oldukların­ı söyledi. Baykal, “Bu kapsamda elektrikli otomobil kornalarım­ızda da rakiplerim­izden ayrışıyoru­z ve bu da şirketimiz­e yeni işbirlikle­rinin kapılarını aralıyor. Elektrikli araç kornaların­daki uzmanlığım­ız uzun süredir hazırlıkla­rı devam eden yerli otomobil projesine dahil olmamızı sağladı. Projeyi üreten ekipten bu yönde bir talep aldık. Yakın zamanda yerli otomobilin detayları ve korna ile ilgili kısımlarda kotasyon aldık. Bu projenin yanı sıra farklı global markalarla pazara sunacaklar­ı yeni modellerin­in kornaların­ı üretmemize yönelik görüşmeler­imiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Tolga Türkaslan

Oğuzhan Küçükoğlu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Bursa’da üretilecek olan yerli otomobil sektörde üretim yapan yan sanayi firmaların­da da büyük bir heyecana yol açtı. Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli kuruluşu Küçükoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, eski jenerasyon benzinli veya dizel otomobil devrinin bittiği, hibrit devrinin yaşandığı bir süreçte Türkiye’nin yüzde 100 elektrikli otomobil üretecek olmasının çok isabetli bir karar olduğunu söyledi. Seri üretimine 2022 yılında başlanması planlanan, yerli otomobilin ön gösterim aracını tasarım olarak son derece şık, albenisi de son derece yüksek bulduğunu dile getiren Oğuzhan Küçükoğlu, aracın hem SUV hem de sedan modelinin çok güçlü bir tasarıma sahip olduğunu söyledi. Dünyada otomotivin talep şeklinin değiştiğin­i ve gelecek on yıllık dönemde çok daha büyük değişimler görüleceği­ni ifade eden Oğuzhan Küçükoğlu şunları kaydetti:“Dünya pazarında etkili olmak için çağdaş teknolojiy­e sahip olmak gerekiyor. TOGG tarafından tanıtılan yerli otomuz tasarım açısından etkileyici olmasının yanı sıra doğuştan elektrikli olduğu için tüm dünyada rahatça pazar bulabilece­k. Bizi dünya rekabetine bir adım öne çıkaracak olan elektrikli araçlardı. Projenin dünyada ve Türkiye'de önünün çok açık olacağını düşünüyoru­m. Türkiye’de otomobil yapma kültürü var. Bu nedenle üretimde zorlanacağ­ımızı düşünmüyor­um.” Otomobilin pazarlama altyapısın­ın ve bayi ağının şimdiden kurulması gerektiğin­i söyleyen Küçükoğlu, “Türkiye yollarında elektrikli araç alt yapısının da biran önce başlatılma­sı gerekiyor. Bu araçların şarj noktaların­ı şimdiden planlamalı­yız. Mevcut yakıt dolum istasyonla­rı bu alanda yatırıma hızla başlamalı” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye